Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras merk - Auping ligt niet wakker van gezonde concurrentie Terug naar blog overzicht

Matras merk - Auping ligt niet wakker van gezonde concurrentie

Auping ligt niet wakker van gezonde concurrentie. Maar van beunhazen moet de firma niets hebben. In een opmerkelijke dagbladadvertentie waarschuwt Auping terecht voor firma’s die u veel slaapplezier beloven maar u vervolgens slapeloze nachten bezorgen omdat de gedane beloftes niet worden waargemaakt. Welke firma’s Auping op het oog heeft, komen wij helaas niet te weten. Auping noemt geen man en paard.

Waarschuwing tegen marketingtrucs

Auping Consumentenbond

Als bewijs van de kwaliteit van de eigen producten, voegt Auping aan de advertentie het nieuwtje toe dat de Consumentenbond de Auping AVS Boxspring met Cresto matras heeft uitgeroepen als ‘Beste uit de test’ van februari 2011.

Onderstaand treft u de volledige advertentietekst aan. 

Van gezonde concurrentie liggen wij niet wakker

Sterker nog, gezonde concurrentie vinden we alleen maar goed. Maar er verschijnen meer en meer aanbieders op de markt die het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van de bedden die ze verkopen. En dat terwijl ze er wel een fors prijskaartje aan hangen. Kijk, daar krijgen we bij Auping wel slapeloze nachten van. En dat is voor het eerst sinds 1888. 

Maar waar gaat het mis? Waarom geloven veel mensen de nonsens die sommige beddenfabrikanten ventileren? Omdat het besjoemelen van mensen ook een vak is. En laat een aantal concurrenten daar nou net in uitblinken. In plaats dat ze energie steken in het maken van een goed bed, bedenken ze de meest uitgeslapen marketingtrucs. Dat is precies het verschil tussen gebakken lucht en goede ventilatie. Daarom vinden we het hoog tijd voor een wake-up-call. Om te voorkomen dat u de komende tien jaar wakker ligt in een slecht bed.

Zo zijn er bijvoorbeeld beddenfabrikanten die doen alsof ze al bijna honderd jaar verstand hebben van goede nachtrust. Ze staan zogenaamd voor kwaliteit en vakmanschap, terwijl dit nergens op gebaseerd is. Als consument wordt u in slaap gesust met 'revolutionaire slaapkamerinnovaties’ die niets zeggen over het bed zelf. Vage kwaliteitslogo’s maken het rammelende verhaal compleet. Er zijn partijen die hoogwaardig design suggereren. Bijvoorbeeld in de vorm van een ogenschijnlijk luxe en comfortabele boxspring. Maar in de praktijk blijken deze bedden vaak niet meer dan een slecht ondersteunende, lege huls. Helaas kunnen we zo nog wel even doorgaan. Uiteindelijk komen deze goedkope trucs u als consument duur te staan. Want hoe u er over vijf tot tien jaar bij ligt, daar zullen deze aanbieders geen seconde van wakker liggen.

Laat u niet verleiden door dit soort praktijken. Let op belangrijke producteigenschappen als u een bed koopt, zoals goede ventilatie, drukverlaging en ondersteuning. Echte kwaliteit zit van binnen. Dat is waar een gezonde nachtrust begint. En wees kritisch. Ga naar een erkende specialist die echt jaren ervaring heeft op het gebied van slapen, en laat u niet alleen misleiden door de buitenkant. Zo, dat is van ons hart. Hopelijk bent u wakker geschud. Dan kunnen wij vanavond ook weer lekker slapen.

 

 

 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.