Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras merk - De zomer is van start… koel en fris slapen kan met Eastborn! Terug naar blog overzicht

Matras merk - De zomer is van start… koel en fris slapen kan met Eastborn!

Eastborn Slaapsystemen introduceert de Evening Breeze, een bed met een fraai vormgegeven hoofdeinde en luifel, waaronder het onder alle omstandigheden en temperaturen koel en comfortabel slapen is.

Comfortabel ligcomfort en gezond slapen

Slaapkamers voelen in de zomer vaak broeierig en warm aan. Alleen als je over een airco beschikt, dan is het slaapklimaat vaak aangenaam en koel te houden. Maar niet elke slaapkamer is uitgerust met een airco en van de koude luchtstroom die je vaak voelt is niet iedereen gecharmeerd.

Een alternatief is dan om het beddengoed  te verwijderen en de ramen maar zo ver mogelijk open te zetten. Maar dan lok je wellicht muggen of andere ongewenste bezoekers naar binnen. Slapen in de zomer gaat dus vaak gepaard met nachten lang woelen en vermoeid opstaan.

Comfortabel ligcomfort en gezond slapen

Dus als je geen airco wenst aan te schaffen, je beddengoed niet wilt verwijderen en toch koel wilt slapen, dan biedt de Eastborn Evening Breeze een passend alternatief. De Evening Breeze is een luifel dat boven het bed wordt geplaatst. Het systeem mengt gekoelde lucht, met de warme omgevingslucht boven het bed. Vervolgens dwarrelt gekoelde lucht zachtjes en aangenaam op je neer. Eastborn claimt dat de luifel onder alle omstandigheden en temperaturen voor een koel en comfortabel slaapklimaat zorgt. Anders dan bij airco’s staat er bij de Evening Breeze dus ook niet continu een koude luchtstroom op je te blazen.

Het systeem is voorzien van vier verschillende koelstanden en een instelbare luchtstroom. Op deze wijze is het mogelijk een persoonlijk ingestel slaapklimaat te verwezenlijken. De hoogte van de hemel is 210 cm, de breedte 180 cm.

Volgens opgave van de fabrikant verbruikt de geluidsarme Evening Breeze 60 tot 80% minder stroom dan traditionele airco’s. Een bijkomend voordeel is dat muggen een hekel aan koelte hebben. Die zal je daarom niet snel aantreffen als je in de Evening Breeze slaapt! Je kunt dus gerust met het raam open slapen. 

Evening Breeze Eastborn

Voor de Evening Breeze heeft Eastborn een speciaal hoofdbord laten ontwikkelen. Immers het oog wil ook wat.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.