Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras merk - Tempur wil (prijs)vergelijk en concurrentie voorkomen Terug naar blog overzicht

Matras merk - Tempur wil (prijs)vergelijk en concurrentie voorkomen

Waarom zijn Tempur matrassen zo duur?

Dit is een veelgestelde vraag op publieke forums. Het antwoord dat wordt gegeven is doorgaans even kort als helder. “De dure wijze van distributie van de Tempur producten via geselecteerde slaapwinkeliers en de hoge reclamekosten voor het merk Tempur leiden tot een hoge prijs”. Gespecialiseerde internetbedrijven bieden vaak vergelijkbare producten aan tegen een veel lagere prijs.

Tempur niet happig op concurrentie

Tempur matrassen zijn zogenaamde drukverlagende matrassen met als actief bestanddeel traagschuim ook wel Nasa schuim genoemd. Momenteel zijn er heel goede traagschuim matrassen te vinden die veel aantrekkelijker zijn geprijsd. Dus een dure matras hoeft zeker geen betere matras te zijn. Op de websites van o.a. Energy+ en MediActive matrassen wordt in vergelijkingstabellen de consument gewezen op o.a. het grote matras prijzen verschil tussen deze merken en Tempur. Daarnaast zijn advertenties van Energy+ en MediActive zichtbaar bij het zoekwoord Tempur. Dit is een doorn in het oog van Tempur. Tempur wil hoe dan ook voorkomen dat concurrenten aan de consument duidelijk maken dat zij ook matrassen aanbieden waarin het speciale drukverlagende materiaal is toegepast maar voor een veel lagere prijs.

 

Rechter kiest voor de consument

Daarom spande Tempur Benelux een kort geding aan tegen The Energy+ Company- de houder van de merken Energy+ en MediActive. In dit kort geding oordeelde de rechter dat het gebruik van een merk van een concurrent (lees: Energy+ en MediActive) als AdWord bij Google is toegestaan. Ook als het om een bekend merk (lees: Tempur) gaat. Verder stelt de rechter dat het gebruik van merken als AdWords bij Google noodzakelijk is voor een doeltreffende vergelijkende reclame op internet. Ook was de rechter van mening dat de door Energy+ en MediActive gehanteerde vergelijkingstabellen geen inbreuk maken op het merk Tempur.

 

Dit is goed nieuws voor zowel consumenten als adverteerders. De rechter kiest duidelijk voor vrije concurrentie. Dit is geheel in lijn met het beleid van de Europese Gemeenschap. De uitspraak van de Voorzieningenrechter stelt adverteerders zoals The Energy+ Company in staat hun producten daadwerkelijk op doeltreffende wijze te vergelijken met die van concurrenten. Hierdoor worden consumenten beter voorgelicht als zij zich op een aankoop oriënteren.

 

Energy+ en MediActive tevreden

De directie van The Energy+ Company is zeer ingenomen met het gewezen vonnis. De heer De Gunst – directeur- stelt. “De rechter heeft duidelijk de zijde van de consument gekozen. Bij het bekende Google-arrest van het Europese Hof bleef nog onduidelijkheid bestaan over de grenzen aan het gebruik van AdWords. Deze situatie leidde tot rechtsonzekerheid bij adverteerders. Na de uitspraak van de Voorzieningenrechter is er eindelijk duidelijkheid over wat nu wel en wat nu niet mag. Wat de speelruimte van de adverteerder is, heeft de Voorzieningenrechter nu duidelijk aangegeven met de consument als grote winnaar”.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 50 reacties

Willem Glaudemans

op Donderdag 23 december 2010 om 08:58 uur


Beste redactie,

In de Spits las ik het artikel over de rechtzaak tussen Tempur en Energy+. Het lijkt er veel op dat Tempur een dinosaurus is die de wereld ziet veranderen en niet weet hoe daar mee om te gaan. Vrije concurrentie tussen fabrikanten is een must om de consumentenbelangen te beschermen. Ik feliciteer Energy+ met het behaalde resultaat. En voor mij dus geen Tempur matrassen. Zegt het voort zou ik zeggen.

Groeten, Willem Glaudemans

Joris

op Donderdag 23 december 2010 om 12:23 uur


Wat een zakkenvullers die firma Tempur. Veel te dure matrassen verkopen en dan ook nog het lef hebben om naar de rechter stappen. Tempur zou verboden moeten worden!!!!

Roos

op Donderdag 23 december 2010 om 14:32 uur


Wij liggen nu bijna 3 jaar op tempur matrassen.
Ze gaan er zo snel mogelijk uit. Je zweet je een ongeluk. Ook duurt het veel te lang voordat die kuilen teruggeveerd zijn. Je stapt er 's ochtends nog vermoeider uit dan dat je er op ging de avond ervoor.

Nog nooit zo'n waardeloze matras meegemaakt. Slaap ze allemaal

Carola van Nie

op Zondag 26 december 2010 om 12:57 uur


Wat jammer dat Tempur zo ver gaat om concurrentie te beperken. Al deze negatieve berichten doet het merk Tempur ook geen goed. De consument weet nu in elk geval hoe Tempur opereert. En een gewaarschuwt mens telt nu eenmaal voor 2.

Groetjes Carola

karel van der Graaf

op Dinsdag 28 december 2010 om 00:50 uur


Zo goed gaat het niet met Tempur. Je krijgt nu zelfs 2 bedbodems gratis wanneer je 2 matrassen aanschaft. Maar ondanks deze aanbieding blijft het een hele aanschaf. Er zijn op het internet wel betere deals te vinden.

Esther

op Dinsdag 28 december 2010 om 21:07 uur


Wat vreemd dat in dit artikel het tegenovergestelde staat dan andere artikelen over deze rechtzaak op internet. zie bijgaande link http://upyours-internetmarketing.nl/blog/adverteren-met-merknaam-concurrent-niet-toegestaan/#more-405 of google even.
Daarnaast lijkt het me dat iedereen zelf het beste kan kijken welk matras het meest passend is. Ieder mens in toch anders? Ook al heb je allbei schoenmaat 38, dat wil toch nog niet zeggen dat alle schoenen in maat 38 je lekker zitten? Kijk ook eens op andere blogs. Daar staan ook zinvole reacties van tempurgebruiker. Ook in speciaalzaken kun je zinvolle informatie krijgen. Of je voor goedkoop of duurder gaat, het kost allemaal geld, en nog veel belangrijk je nachtrust!!!

Tim

op Woensdag 29 december 2010 om 09:31 uur


Ik begin mijzelf sterk af te vragen of de redactie dit artikel geschreven heeft of Energy+. Het is Tempur die de rechtzaak gewonnen heeft, zie o.a. Nu.nl:

"De rechtbank oordeelt dat er geen sprake is van rechtmatige vergelijkende reclame omdat de advertentie misleidend zou zijn. Aangezien er geen sprake is van rechtmatige vergelijkende reclame is de advertentie inbreuk op het merkenrecht."

Ik had eerder verschillende zogenaamde goedkopere traagschuim matrassen, maar pas toen ik Tempur thuis had liggen werd ik wakker met een lach. De extra euro's zijn het dubbel en dwars waard!!
Ik had het inderdaad ook warm in het begin, maar ik las dat een dekbed 80% van de warmtebeleving bepaalt en met een ander dekbed was het probleem al opgelost.

Redactie Welke matras

op Woensdag 29 december 2010 om 11:06 uur


Geachte heer Tim,

Fijn om te horen dat u zo tevreden bent over uw Tempur matras. Het doel van onze website is om er voor te zorgen dat consumenten een juiste matraskeuze maken en dat zij net als u met een lach wakker worden.

Het artikel dat wij hebben geplaatst is gebaseerd op het betreffende vonnis en het persbericht dat wij van The Energy+ Company hebben ontvangen. Helaas heeft Tempur ons niet nader bericht over deze aangelegenheid. Het is altijd jammer wanneer een partij zich niet meldt.

In het kort geding heeft Tempur o.a. geeist dat Energy+ bij het zoekwoord Tempur geen AdWords advertenties mocht plaatsen. Deze eis heeft de rechter naast zich neergelegt. De rechter is juist van mening dat het plaatsen van dergelijke advertenties vergelijkende reclame stimuleert. Wel heeft de rechter aan de inhoud van deze reclameuitingen duidelijke voorwaarden verbonden. Zulke stricte richtlijnen waren tot voor kort niet voor handen.

De actie van Tempur heeft er dus niet toe geleid dat vergelijkende reclame bij Google AdWords wordt verboden. Het heeft er juist voor gezorgd dat dergelijke reclame op een onderscheidende wijze kan plaatsvinden.

Met vriendelijke groeten,

Redactie Welke matras

Tim

op Woensdag 29 december 2010 om 15:08 uur


Het is niet alleen de tegensprekende en onjuiste informatie over het kort geding die jullie plaatsen. Het gehele artikel is geschreven met een duidelijke mening en niet vanuit een neutraal standpunt, in elk geval tégen Tempur (en blijkbaar zonder beide partijen gehoord te hebben zoals u aangeeft). Persoonlijk hou ik daar niet van.

Op de homepage van Energy+ staat een rectificatie met een 'soort excuses' betreft de misleidende advertenties van Energy+, op aanraden van de rechter. Wie is hier dan de 'bad guy'? Niet Tempur.

Daarbij wordt Tempur duur genoemd, ja de aanschafwaarde is wat prijziger. Maar echt duur noem ik juist al die matrassen die ik gekocht heb om goedkoper uit te zijn en waar ik uiteindelijk waardeloos op sliep.

Stefan van den Bergh

op Donderdag 30 december 2010 om 10:08 uur


Beste Tim, je begrijpt er ook echt niets van. Ik ben in de markt voor een nieuw matras. Heb het internet de afgelopen week eens goed afgestroopt. Conclusie: een gemiddeld Tempur matras is zeker 3 x duurder dan vergelijkbare matrassen. Stel dat een goedkoper matras maar 7 jaar meegaat (en dat zal vast wel langer zijn) dan moet een Tempur matras ongeveer 20 jaar overleven. Want ik kan namelijk 3 goede matrassen kopen voor de prijs van 1 Tempur matras. Geen enkele matras gaat 20 jaar mee, ook Tempur niet. Wat opvalt is dat de Tempur matras niet voorzien is van een onafhankelijk kwaliteitslabel. Dat is wel vreemd als de kwaliteit zo goed is als jij zegt. Dus ik heb mijn keuze al gemaakt. Het wordt in ieder geval geen Tempur
Groeten, Stefan

Tim

op Donderdag 30 december 2010 om 10:27 uur


Beste Stefan, ik begrijp het zeker wel. Een matras is heel persoonlijk: de één vindt Tempur of een ander matras helemaal geweldig en de ander kan er niet op slapen. Ik kreeg rugklachten op de soortgelijke matrassen met vergelijkbaar Nasa schuim, daar kan ik weinig aan veranderen en daarom wou ik dat ik het geld van de eerste 3 matrassen meteen in een Tempur gestopt had.

Anyway, waar het mij om gaat is dat het jammer is dat de lezer van het artikel naar een mening wordt getrokken, het is partijdig geschreven. En omdat Tempur mij mijn nachten juist heeft teruggegeven, werd ik daar een beetje kriebelig van. Sorry.

Bert

op Dinsdag 11 januari 2011 om 23:22 uur


Jammer dat de consumentenbond niet eens de traagschuim matrassen test.
Je ziet ze van een paar honderd tot paar duizend euro.
Maar..........wat is het verschil.
Ik ben zelf zwaar rugpatient en op zoek naar een degelijk matras

Bert

Toby

op Dinsdag 25 januari 2011 om 14:37 uur


De juiste keuze voor een matras is voor een ieder verschillend. Op diverse forums lees ik opmerkingen over Tempur matrassen. Zelfs van mensen die er nog nooit op geslapen hebben.
Lijkt me moeilijk oordelen dan.
Heb zelf sinds 2001 een Tempur matras en ik moet zeggen, de beste keuze ooit. Ze zijn inderdaad duur in aanschaf, maar voor mij is het dat zeker waard. Uitgerust wakker worden is me namelijk veel waard.
Mijn volgend matras zal dan ook zeker weer van Tempur afkomstig zijn.

Jan Venema

op Donderdag 27 januari 2011 om 22:35 uur


Jullie artikel geeft mij geen goed gevoel bij Tempur. Nu was ik toch al niet van plan een dergelijk matras aan te schaffen. Veel te duur. En ik weet nu waarom. Kan iemand mij adviseren? Ik ben op zoek naar een betaalbaar maar goed traagschuim matras.

Alvast bedankt

Redactie Welke matras?

op Vrijdag 04 februari 2011 om 18:03 uur


In een vergelijkbare rechtzaak als tegen Energy+ matrassen heeft Tempur wederom de strijd verloren op het gebied van vergelijkende reclame. Onderstaand persbericht heeft de redactie van Welke matras? vandaag ontvangen van Medicomfort matrassen.


PERSBERICHT
Tilburg, 4 februari 2011

Medicomfort wint rechtszaak van Tempur mbt Adwords-campagne op Google.

Goed nieuws voor adverteerders op Google’s Adwords! Medicomfort maakt in haar reclame-uitingen (mede) gebruik van het zoekwoord Tempur, de merknaam van een concurrent. De voorzieningsrechter heeft in een kort geding bepaald dat Medicomfort zich aan alle regels houdt met betrekking tot het adverteren op merknaam van een concurrent. Daarmee is dit de eerste rechtszaak in Nederland waarin een advertentie met merknamen van concurrenten op Adwords door de rechtbank wordt goedgekeurd.

In een kortgeding had Tempur Medicomfort gesommeerd te stoppen met het adverteren met de merknaam Tempur op Google Adwords. Medicomfort heeft de rechtszaak echter glansrijk gewonnen. De rechtbank heeft geconcludeerd dat het wel degelijk is toegestaan om met een merknaam van een concurrent te adverteren op Google Adwords, mits de producten goed vergelijkbaar zijn. Aangezien het traagschuimmatras van Medicomfort goed vergelijkbaar is met dat van Tempur, moet de advertentie worden beschouwd als vergelijkende reclame. Immers: het matras van Medicomfort is net als dat van Tempur een topmerk traagschuimmatras en geen imitatieproduct.Francine Rademakers

op Donderdag 17 februari 2011 om 00:39 uur


Ik wilde namelijk heel erg graag een traagschuim matras en dat werd afgeraden als je erg zweette, ik heb het toch gekocht aangezien ik niet heel veel zweet, nou ik zweet nu wel en ik heb een Tempur.

Rademaeckers

op Zaterdag 26 februari 2011 om 10:32 uur


Ook voor ons waren de Tempurmatrassen een supermiskoop.
volgens de kinesist DE IDEALE MATRAS voor mijn rug en slaapprobleem.
Maar het werd een nachtmerrie.
hier liggen ze nu onder de kids hun bed en doen enkel dienst als er logies komen.
Heel spijtig van het geld ( aankoop was zo'n 2000 euro )
Nu slapen we op een latoflex matras.
Goedkoper en veel zachter.

Willem Rikken

op Dinsdag 29 maart 2011 om 15:25 uur


Mijn vrouw wil koste wat het kost (=€) Tempur matrassen met bijbehorende schotelbodems hebben, omdat haar broer daar zo tevreden over is. Omdat ik vind dat er vergelijkbare, redelijk geprijsde, alternatieven zijn en die Tempur spullen mij derentegen een godsvermogen gaan kosten, zoek ik een steekhoudend argument waarmee ik mijn eega over die streep kan trekken. U begrijpt het al, ik houd de boot zo lang af, totdat we het eens zijn over een alternatief. De overige commentaren heb ik aandachtig gelezen, maar dienen mij tot nu toe onvoldoende in het 'matrassengevecht' met mij vrouw.
Welke persoon of matrassenspecialist kan mij hier de helpende hand reiken?

j castricum

op Maandag 11 april 2011 om 11:57 uur


wij hebben al twee jaar geleden een tempur matras gekocht bij een speciaal zaak van lute in limmen wij kwamen op advies van derden naar die zaak vanwege het advies en voor tempur. Nou het advies bleek achteraf niets te hebben voorgesteld, Er werd niets verteld over gewicht aanpassing noch wat de negatieve kant van het matras was, want wij hebben nog nooit zo,n secrete matras gehad als tempur, ik ben nogal zwaar waardoor ik altijd in een kuil lig daarbij straalt het een vervelende warmte uit ik slaap er slecht van, en de prijs is niet in overeenstemming met wat tempur doet voorkomen. Het was al vreemd dat het gebracht werd door eigen mensen daar was het commentaar van ja dat mensen het kiezen is niet voor iedereen gelijk er komen vreemde berichten van
Jaap castricum heemskerk

andrea van der veen

op Maandag 08 augustus 2011 om 17:08 uur


Nieuwtje
De consumentengids is bezig met een test voor traagschuim matrassen en is rond aug. te zien op hun website, lidmaatschap is wel nodig. Ook komt het in de gids te staan van w.s. oktober.

Van der Horst

op Zondag 14 augustus 2011 om 18:47 uur


Ben echt benieuwd hoe Tempur uit deze test komt. Tegenwoordig krijg je al een half bed gratis als je een Tempur matras besteld. Zo goed zal het wel niet gaan.

Karel van der Horst uit Nijmegen

Steven

op Woensdag 31 augustus 2011 om 14:48 uur


Reeds jaren heb ik rugklachten te wijten aan foutieve adviezen in verschillende beddenwinkels.
Daarom toch verkozen er voor eens en altijd komaf mee te maken en een bezoek gebracht aan den Tempur dealer.

De verdeler had een goede kennis van de producten en van de ergonomie van het menselijk lichaam.
Hij gaf verschillende nuttige tips en tricks.
Wat ons overtuigde van Tempur was niet de promotie of de goede marketing die er achter zat maar het feit dat wij van de dealer 2 testmatrassen hebben gekregen gedurende een ganse week.

Vanaf de eerste nacht waren wij overtuigd van Tempur en haar kwaliteit! Ik betaal wel ietsje meer maar kan rekenen op een goede dienst naverkoop, garantie en service en dat heb ik bij geen enkele van mijn vorige aankopen gekregen.

Prijs is dus volgens mij wat je verwacht van je product!
En post aub geen reacties als u de ervaring van een nachtje tempur nog niet heeft kunnen uitproberen.

Opmerking: Probeer de nieuwe tempur cloud, die lost alle vorige "nadelen" zoals zweten en andere op.

Ralf

op Vrijdag 30 september 2011 om 17:57 uur


Beste Steven,

Leuk verhaal over Tempur. Met de Tempur Cloud heb je geen last meer van zweten? Met de andere Tempur matrassen heb je dit dus wel! Hebben ze dus jaren een matras verkocht met een probleem. Op de diverse forums lees je overal dat Tempur heel warm is. Dat blijkt dus toch wel waar te zijn. Ik kijk dus wel even verder als je het niet erg vind.

Greetz, Ralf

Redactie Welke matras?

op Vrijdag 04 november 2011 om 01:40 uur


Beste lezers van het blog,

Wij hebben de hand weten te leggen op een e-mail bericht van de advocaat van Tempur, de heer Joost Bekker van het kantoor Dirkzwager. Hij stelt als voorwaarde voor een minnelijke schikking met Energy+ dat dit blogartikel met de reacties onmiddelijk wordt verwijderd.

De heer Bekker schrijft letterlijk aan Energy+: "Voorts dient het volgende persbericht: http://www.welke-matras.nl/nl/blog/469/matras-merk---tempur-wil-prijsvergelijk-en-concurrentie-voorkomen zo spoedig mogelijk geheel te worden verwijderd."

Niet alleen wenst Tempur concurrentie op een onbehoorlijke wijze af te stoppen. Nu wil Tempur ook nog eens dat de vrijheid van meningsuiting wordt geblokkeerd. De consument mag kennelijk niet weten waar Tempur werkelijk voor staat!

Wat vinden jullie van de handelswijze van Tempur?

Met vriendelijke groeten,

Redactie Welke matras?


Francienne

op Vrijdag 04 november 2011 om 09:37 uur


Hallo allemaal,

Mijn mening: wat een "losers" die jongens van Tempur. Laten ze nu eerst maar eens beginnen met het maken van goede matrassen tegen betaalbare prijzen.

Ik heb het artikel over de Tempur Original op dit blog gelezen met de bevindingen van de Consumentenbond. Als ik zulke dure en tevens matige matrassen zou verkopen dan was mij er ook alles aan gelegen om de concurrentie het zwijgen op te leggen.

Eigenlijk zou Pieter Lakeman, net als bij de oplichters van de DSB bank, moeten oproepen tot een nationale boycot van Tempur. Dat zou een stunt zijn.

Groeten uit Giethoorn

Richard van Zanten

op Zondag 06 november 2011 om 23:01 uur


Ik vind het heel vreemd dat Tempur de consument de mond wil snoeren. Dat heeft zo een bedrijf toch niet nodig? Je gaat dan toch anders tegen dit bedrijf aankijken.

Brigit

op Donderdag 10 november 2011 om 10:08 uur


Wat ik me afvraag is waarom het voor Energy+ en MediActive zo belangrijk is om gevonden te worden op Google onder het woord Tempur. Als hun matrassen net zo goed zijn en ook nog veel goedkoper dan hebben ze dat toch niet nodig lijkt mij.
Mijn advies voor iedereen die een nieuw matras aan wil schaffen is: koop alleen een matras dat je eerst thuis uit kan proberen. Zelf had ik enkele jaren geleden een flinke miskoop met een duur Hästens bed. Voor mij echt een ramp dat bed terwijl anderen er heerlijk op slapen. Ieder mens is verschillend en ieders budget ook!

Redactie Welke matras?

op Woensdag 23 november 2011 om 17:18 uur


Geachte mevrouw Brigit,

Uit commercieel oogpunt is het voor een fabrikant van belang dat haar merken snel en goed worden gevonden op het internet. Bij zo veel mogelijk relevante zoekwoorden. Hieronder vallen ook de merken van concurrenten.

Voor de consument is het van belang dat zij een goed vergelijk kan maken uit het bestaande aanbod. Vergelijkende reclame is niet alleen door de wetgever toegestaan maar is noodzakelijk voor een goed functioneren van de vrije mededinging.

Om deze beide redenen is het van groot belang dat een fabrikant bij een concurrerend merk vergelijkend kan adverteren. Immers dit wakkert de concurrentie aan en is dus in het voordeel van de consument.

In het hoger beroep dat Tempur heeft aangespannen tegen Medisch matras heeft de rechter gisteren alle eisen van Tempur wederom afgewezen. Het verbod dat Tempur wenst op vergelijkende reclame op het internet is terecht niet gehonoreerd.

De rechter heeft nu een aantal malen ten gunste van de consument geoordeeld en Tempur steeds nadrukkelijk teruggewezen.

Ons advies aan Tempur: Kies nu ook eens voor de consument en niet altijd voor het eigen gewin. Vrije concurrentie kun je niet tegen houden met rechtzaken.

Met vriendelijke groeten,

Redactie Welke matras?Tim

op Maandag 28 november 2011 om 11:56 uur


Beste Redactie Welk matras?

Of ik kan beter zeggen mensen achter Energy+ en Medicomfort! Het is nu wel erg duidelijk dat jullie niet onpartijdig zijn en dezelfde mensen zijn van alle banners op deze website. Jullie redden het niet met jullie eigen websites van de merknaam en moeten daarom een zogenaamde onpartijdige alias registreren, zo komt dat over.
Laat iedereen gewoon zijn of haar eigen mening hebben en wees zelf neutraal op deze website zonder continu rare vervormde uitspraken te doen tegen Tempur, dat is triest... Zelf beter worden (of ja, lijken) over de rug van een ander :S

Ik slaap geweldig op Tempur, een ander niet... Prima, dat kan. Maar ga daar zelf niet tussen zitten.

Mvg,
Tim

Ronald

op Maandag 05 december 2011 om 09:28 uur


Beste Tim,

Dat je geweldig op jouw Tempur matras slaapt is prima. Dat het bedrijf achter jouw matras concurrentie probeert te blokkeren is ronduit verwerpelijk. Het is juist goed dat een website als Welke matras? dit soort kwalijke praktijken aan de kaak stelt.

En als Tempur zulke goede matrassen maakt, hoeft dit bedrijf toch niet bang te zijn voor een beetje concurrentie. Maar de matrassen van Tempur zijn minder goed als dat je denkt. Ga maar eens naar het blogartikel "Wat je moet weten over het Tempur Original matras" op deze website. Daar vind je de bevindingen van de Consumentenbond. Of ga naar de website van de Consumentenbond en vraag het rapport op over traagschuim matrassen. Je zult er van opkijken. Zelfs het IKEA matras is nog beter!

Grtn, RonaldPieter

op Vrijdag 30 december 2011 om 20:08 uur


Vroeger hadden we een Pullman matras, prima en bijna 15 jaar op geslapen. Daarna in 2008 Ikea matrassen gekocht(de duurste traagschuim), iemand kopen? Wat een rotzooi, dit zijn pas oplichters. Mijn vrouw slaapt nu al meer dan een half jaar op een luchtbed vanwege rugpijnen, hoe triest is dat ! Nu 2011/2012 hebben we toch diep in de buidel getast en 2x Tempur Cloud 25cm matrassen en kussens aangeschaft en nu maar hopen dat deze wel bevallen. Bij het proefliggen bij de vestiging van Profita in Waalre goed alle verschillen uitgelegd gekregen en lagen voortreffelijk. Nog een paar weken wachten helaas en dan .... zzzzzzzzzzz, eindelijk.

Ebru Unlu

op Donderdag 05 januari 2012 om 17:20 uur


Beste mensen,

Mijn man heeft altijd last gehad van zijn onderrug. Hij klaagde van een soort "steekpijn". Hij is immers ook een astma-patiënt en had erg veel last van kuchen en hoesten, waardoor de nachten een nachtmerrie werden. Ikzelf ben allergisch voor huisstofmijt en heb erg last van al het jeuk tijdens het slapen (die rotdingetjes nestellen zich letterlijk in het matras). Daarom gingen we op zoek naar een goed en een betaalbaar matras. Tijdens het zoeken op internet ben ik de site van Energie+ tegengekomen. We hebben eerst een showroom bezocht en na alle overwegingen hebben we uiteindelijk toch ervoor gekozen om daar een matras aan te schaffen. Het is de MediActive geworden, met traagschuim (Nasa) en koudschuim. Deze hebben we ook nog eens laten behandelen voor huisstofmijt.

De bezorging was prima op tijd. We mogen het ook nog eens 14 dagen uitproberen! Die tijd heb je zeker wel nodig om te beslissen of die matras echt iets voor je is. We slapen er nu nog maar een nachtje in. Ik hoop dat het geen placebo-effect is, maar het slaapt niet normaal lekker. Het ondersteunt zelfs de binnenkant van je voeten!

Wij zijn er nu nog in ieder geval tevreden over. De uitprobeer tijd geeft ons nog eens extra goed gevoel, want ALS we er niet tevreden over zijn, kunnen we het gratis weer laten ophalen. Ik zal
na een tijdje ons ervaring nogmaals delen.

Trouwens, ik ben nog een ander site tegengekomen waar ze vergelijkbare matrassen verkopen (http://www.matrasfactory.nl/nl/) misschien kan dit ook een alternatief zijn.

Groetjes,

Ebru (geen personeel van Energie+)

Yvonne

op Dinsdag 24 januari 2012 om 09:58 uur


Mijn man en ik hebben na lang wikken en wegen 13 jaar geleden besloten om 2 dure Tempur matrassen te kopen.
Dat was het beste idee ooit. Deze matrassen hoef je niet te keren. Tot op heden ligt de matras nog heel vlak, heeft geen deuken.
Je slaapt er zalig in.
Ik gebruik onderbedden uit duitsland (een soort gewatteerd spanlaken onder het spanlaken) dat je kunt wassen.
De matrassen zien uit als nieuw en ik kan ze alleen maar aan iedereen aanbevelen.
Alleen in de winter als het koud is, dan moet je de matras even opwarmen voordat de matras zich naar je lichaam vormt. Maar dat vind ik niet echt een nadeel.
Ik wil geen andere matras meer.

Tim Provinciael

op Zaterdag 28 januari 2012 om 13:44 uur


Beste mensen,
hou nu toch eens op met appelen met peren te vergelijken.
Ikzelf werk in een beddenwinkel, die onder andere tempur verkoopt.
Tempur is niet hetzelfde als alle andere traagschuimmatrassen,
de densiteit van tempur materiaal ligt veel hoger,
waardoor u zal genieten van veel meer drukverlaging.
Uiteraard zijn er veel verschillende matrassen, voor verschillende types mensen.
Op het klassieke gamma van tempur kan u het gevoel idd iets warmer ervaren,
maar dan is het aan de verkoper om de juiste vragen aan u te stellen en om u naar de juiste matras te leiden,
is dit niet gebeurd, wees dan kwaad op de winkel van aankoop en niet op de firma zelf!
je kan dit echter ook niet gaan vergelijken met andere traagschuimmatrassen.
Over de prijs ; het is idd niet goedkoop, maar alle kwaliteit kost geld!!
hoeveel van jullie rijden niet met een mooie wagen die 40-60.000€ kost, en om de 5 jaar of sneller kopen we een nieuwe.
Persoonlijk vind ik het dan zeer erg als u bespaard op uw bed,
want laat ons eerlijk zijn, het moet allemaal supergoed zijn, maar zo goedkoop mogelijk.
zo werkt het hier niet! Hoeveel jaar rijd u in uw dure auto?
Hoeveel jaar en tijd van uw leven brengt u door in uw bed?
inderdaad 1/3e van uw leven...
als je goed slaapt, sta je goed op glimlachend, geen rugproblemen... je begint je dag fris met een goede start.
Dus tempur materiaal is zeker goed, enkel moet u de juiste keuze nemen met de matras.
en laat ons zeer duidelijk zijn ; alle traagschuim dat niet van tempur is ventileerd zeer slecht!

Tim Provinciael van Cornelis Bedding Rumst België

op Zaterdag 28 januari 2012 om 13:47 uur


en tempur geeft helemaal geen gratis bedden ofzo weg bij aankoop van een matras.

Er lopen verschillende acties, het is dan ook solden.

actie 1. bij aankoop van twee matrassen + twee elektrisch verstelbare bodems krijgt u een bedkader ter waarde van 1298€ gratis!

actie 2. bij aankoop van twee matrassen + 2 elektrische bodems, 1 elektrische bodem gratis.

actie 3. bij aankoop van twee kussens, tweede kussen min vijftig procent.

actie 4. Hoogtevoordeel op de matras,
koopt u een matras van bv. 25cm dik, krijgt u een korting van 250€.

Mvg en hopelijk zijn jullie hier iets mee,
ipv van alle negatieve en onjuiste kritiek.

Marleen

op Maandag 20 februari 2012 om 14:36 uur


Oooooooh wat heb ik een spijt. Sinds drie maanden tempurbed en matras gekocht ( drieduizend euro!) en het lijkt wel of ik op het strand lig. Word elke nacht vaak wakker en krijg mijn zere lijf amper uit de kuil gedraaid.... Nu heb ik klachten aan mijn rug en bekken en dacht dat dit juist fantastisch zou slapen.... In de beddenzaak voelde het heerlijk aan...maar letterlijk een nachtmerrie. Ik wil er weer zo snel mogelijk vanaf, na drie maanden zou het toch moeten wennen.... Vind echt dat ze deze matrassen op proef moeten meegeven... voor de een werkt het maar voor de ander echt afschuwelijk om op te slapen!

Anja

op Vrijdag 24 februari 2012 om 11:26 uur


Jeetje, wat word ik hier moedeloos van, ben op zoek naar een goed matras, en dacht aan tempur.
Maar aangezien ik hier zoveel uiteenlopende meningen hoor, ben ik helemaal de kluts kwijt.
Ik heb al verschillende keren een nieuw matras gekocht, en word nog steeds elke morgen bekaf wakker, en met overal rug klachten. Tegenwoordig wil iedereen maar verkopen en het is voor de verkoper helemaal niet interessant of jij er wel tevreden over bent, als ze maar verkopen. Waarom is er tegenwoordig niemand meer die echt een goed eerlijk en betrouwbaar advies wil,kan, geven.
Worden we nog wel serieus genomen??? Ik weet niet waar ik het beste heen kan gaan voor eindelijk een echt goed matras, kan iemand mij dat vertellen? Dus iemand die ook echt zijn vak verstaat.
Wie o wie geeft mij een echt betrouwbaar adres????
Ajna Radeloos

J. Schreuder

op Maandag 19 maart 2012 om 21:15 uur


Ik heb, samen met m'n man, in juli 2004 een Auping matras Maestro gekocht. We hebben destijds veel beddenzaken bezocht en op heel wat matrassen gelegen. Ook de informatie van de consumentenbond doorgelezen. Het is uiteindelijk de Auping Maestro Medium Pocket geworden.
De keus is heel persoonlijk, elk bed ligt anders. De een wil een hard bed en weer een ander zacht. Dus goed uitproberen.
We kregen de matrassen destijds op proef te gebruiken en mochten desgewenst na een week zonodig omruilen.
We hebben ze nu bijna acht jaar en het gebeurt regelmatig da,t als we in bed stappen we tegen elkaar zeggen:" Wat hebben we toch een heerlijk bed!"

Tim

op Vrijdag 30 maart 2012 om 12:58 uur


Ik moest ook even wennen aan Tempur en na enkele weken wist ik niet helemaal zeker of ik het goede matras had, mijn twijfel heb ik toen uitgesproken naar de winkel. Ik mocht het matras zonder pardon ruilen voor een ander type Tempur matras (en dat terwijl ik er al 2 maanden op had geslapen)! Top service!

Mijn advies aan iedereen: informeer bij de winkel naar voor- en nadelen van een product! Een goede verkoper is hier eerlijk in. Natuurlijk wilt een verkoper een bed verkopen, maar de verkoper wilt ook dat je niet terugkomt met klachten die voorkomen hadden kunnen worden en dat je dus positief bent over de geboden service.

Trouwens, ik las dat Tempur nu 90 dagen comfortgarantie geeft zodat je het matras kan ruilen als je na 90 dagen nog niet helemaal tevreden bent :) Je koopt dus extra zekerheid.

Jeroen

op Maandag 07 mei 2012 om 08:14 uur


Ik ben er ook op uitgetrokken om een Tempur matras te bekijken. De 90 dagen comfort garantie houdt wel in dat je moet omruilen binnen het Tempur assortiment. Als het ene Tempur matras je niet bevalt ben je verplicht een andere Tempur matras te nemen. Dus je krijgt geen geld terug. Dat vind ik jammer.

grover

op Zaterdag 02 juni 2012 om 14:04 uur


Wat is dit voor een bullshit website?? Gesponsord door MediActive?? Zo ja dan zijn jullie oplichters!
Mediactive verkoopt een kwaliteit schuim die je wel meer in neppers vindt. Erg goedkope rommel met een extreem hoge winstmarge! Buiten dat heeft Tempur, gelukkig, de rechtzaak GEWONNEN in tegenstelling wat jullie hier beweren. Heb al 10 jaar een tempur, rugklachten en astma. Nog NOOIT 1 dag spijt gehad van mijn aankoop!

Martin

op Zondag 22 juli 2012 om 23:49 uur


Beste Grover,

Of Tempur nu wel of geen rechtzaak heeft gewonnen interesseert mij niet zo veel. Ik heb een aantal jaren geleden een Tempur matras aangeschaft. Onlangs is er kuilvorming ontstaan maar recht op garantie heb ik niet is mij verteld. Ik heb heel veel geld betaald om nu elke ochtend met pijn in de rug op te staan. Zijn er meer mensen met een dergelijke ervaring? Grover, jij hebt geen spijt van jouw aankoop maar ik zal nooit meer een Tempur matras kopen.

Als er meer mensen met garantieproblemen zijn meld je dan. Mischien kunnen wij dan samen iets ondernemen.

Grtn, Martin

Cor

op Zondag 05 augustus 2012 om 20:42 uur


Ze schrijven hier van dat tempur zo duur is maar een tempur sensation de luxe kost 1498.00 terwijl een M-line IV ook 1449.00 kost en een pulman binnen vering 1400.00 op de maten 90x200 dus wil maar zeggen.
Je kan een marynen was machine kopen (3stuks) of een Miele over een periode van 15 jaar maar je wel het kwaliteit verschil in je zuivere was.
Ik heb proef gelegen op een tempur sensation en moet eerlijk zeggen heerlijk.

Jan

op Maandag 06 augustus 2012 om 12:53 uur


Wij hebben sinds 7 jaar een Tempur matras en er geen seconde spijt van gehad. We slapen er heerlijk op en nog geen dag opgestaan met rugpijn. Wat voorheen wel het geval was (en dat nog wel op een Auping matras). Voor ons nooit meer een ander matras. Het nadeel vinden wij wel dat het ledikant verschrikkelijk oudbollig is.

Pedro Lamerso

op Vrijdag 28 september 2012 om 21:52 uur


Wat een zwendel! DEze hele site is opgezet door Energy plus ter promotie van haar eigen producten. Als dit bedrijf nou eens de energie in goede producten zou steken in plaats van het internetpubliek belazeren! En ja, ik weet dat dit bericht in no time verwijderd gaat worden....

Redactie Welke matras?

op Dinsdag 02 oktober 2012 om 08:24 uur


Geachte heer Lamerso,

De redactie van Welke matras? verwijdert niet zo snel berichten. Wel zijn er uiteraard bepaalde gedragsregels die in acht moeten worden genomen. Het gebruik van ongepast taalgebruik of ongefundeerde beschuldigingen zullen wij altijd weren.

Uw opmerking dat onze website het internet publiek belazert zou een reden kunnen zijn om het bericht te verwijderen. Een dergelijk ongefunderde uitspraak vinden wij eigenlijk niet thuis horen op een kwalitatief hoogwaardig blog.

Over de afkomst van de website Welke matras? communiceren wij openlijk. Op de pagina contact kunt u o.a. vernemen wie de redacteuren zijn en wie de initiatiefnemer is.

Met vriendelijke groeten,

Redactie Welke matras?

Frans de Jong

op Maandag 10 december 2012 om 11:15 uur


Bedankt voor de toelichting en veel succes met schrijven van artikelen.

Gerrit

op Zaterdag 15 december 2012 om 22:26 uur


Ik ben het volledig eens met Pedro Lamerso. Met de berichtgeving pretenderen jullie onafhankelijk te zijn, terwijl dit niet zo is. Dit is een verkapte promotiesite voor jullie eigen producten (Energy+, MediActive). Dat dat in de kleine lettertjes op de contactpagina staat doet niets af aan de misleiding van de berichtgeving hier.

Ik citeer: "Het artikel dat wij hebben geplaatst is gebaseerd op het betreffende vonnis en het persbericht dat wij van The Energy+ Company". Dat pretendeert onafhankelijkheid, terwijl deze site nauw verbonden is aan Energy+, en de berichtgeving niet het volledige vonnis weerspiegelt.

Zeer verwerpelijke internetmarketing. Bah! Ik zal daarom in elk geval afzien van jullie produkten.

Ronald Zomer

op Zaterdag 26 januari 2013 om 00:01 uur


Beste Gerrit,

Ik slaap nu al een paar weken op het energy matras. Bevalt mij meer dan uitstekend. Je weet niet wat je mist.

Grtn, Ronald

s.stavenuiter

op Donderdag 26 december 2013 om 12:58 uur


Mijn ervaring met Tempur ja hoe zal ik dit omschrijven. Totaal waardeloos en er klopt niets van dat het druk verlagend is ik voelde gelijk pijn in mijn schouders en de totale ondersteuning wat je zou verwachten had ik niet mijn partner ook niet. Je ligt in een hang mat te slapen en als je dan wakker wordt heb je rug/schouder pijn en je voelt je heel belabberd. Dit had ik nooit verwacht duur bed aangeschaft met de wetenschap dat dit bed je zou ondersteunen.Helaas wordt het Tempur laagje veeld te zacht als het warm word door lichaam temperatuur en hier door is de gehele steun weg,bij het slapen gaan voelt dit laagje geweldig en zacht maar verdwijnt heel snel en je druk punten gaat voelen..Conclusie Tempur matrassen is het tegen over gestelde van wat ze zeggen op de reklame...ga voor een ander matras ( zie marktplaats worden veel aangeboden door dit eufel)

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.