Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen – Zieken gaan beter slapen met Healwell van Philips Terug naar blog overzicht

Slapen – Zieken gaan beter slapen met Healwell van Philips

Iedereen die al eens in het ziekenhuis lag, zal beamen dat slapen daar niet altijd even prettig is. Philips helpt met HealWell, een nieuw verlichtingssysteem,  zieken aan een betere nacht. Méér licht overdag kan voor patiënten in ziekenhuizen veel verschil maken: betere nachtrust, minder depressief en minder medicijnen.

Betere nachtrust, minder depressief en minder medicijnen.

Healwell Philips - De werking

HealWell, van Philips, bootst de natuurlijke dag/nacht-cyclus van buiten na. Overdag krijgen de patiënten extra blauw-rijk licht en ’s avonds blauw-arm licht. Patiënten slapen daardoor beter en langer, zijn minder depressief of neerslachtig en gebruiken minder medicijnen.

Hoge lichtniveaus overdag helpen bij het reguleren van de menselijke biologische klok en het slaap- en waakritme. Als het bioritme van mensen niet optimaal is, kan dit de slaap verstoren en kunnen er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan.

Door het aanbieden  van extra (blauw)licht overdag  wordt de productie melatonine geremd. Dit hormoon heeft invloed op het slaap/waak-ritme. Neemt de blootstelling aan licht af, dan komt de natuurlijke productie van melatonine weer op gang. Voor het lichaam is dit het signaal om de dagactiviteiten te verminderen, de energie in de prullenbakken te gooien en zich voor te bereiden op de nacht.

De resultaten

Uit het  Philips onderzoek blijkt dat de tijd om in slaap te vallen met circa 30 procent wordt verkort. En de nachtelijke slaapduur neemt met gemiddeld 8 procent toe – terwijl mensen in een ziekenhuis normaal ongeveer 5 procent korter slapen dan thuis. Dat betekent dat een patiënt dan in totaal gemiddeld zo’n dertig minuten langer slaapt.

De kosten

Het nieuwe systeem vergt een extra investering van 5.000 euro per bed.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.