Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Met een goed matras kun je de Tour de France winnen Terug naar blog overzicht

Matras - Met een goed matras kun je de Tour de France winnen

Volgens Joop Zoetemelk is een uitstekend matras voor het winnen van de Tour de France belangrijker dan een goede fiets. "De Tour de France win je in bed", is een gevleugelde uitspraak van de oud-Tourwinnaar. Goed slapen is essentieel om te herstellen van zware etappes.

Wielrenners nemen hun eigen matras mee

De wielerploegen van Rabobank en Omega Pharma-QuickStep volgen het advies van Zoetemelk op. Deze ploegen zorgden er in de afgelopen Tour voor voor dat hun renners elke avond over hun vertrouwde matras konden beschikken.

Renners klagen tijdens ’s werelds grootste wielerspektakel veelvuldig dat de hotels over slechte matrassen beschikken. Een renner kan slecht slapen als zijn matras niet optimaal is.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een mens zich elke nacht gemiddeld veertig tot zestig keer omdraait in zijn slaap. Lig je op een slecht matras dan word je snel wakker. Dat geldt niet alleen voor wielrenners maar voor elke slaper. Bij een goed ondersteunend en drukverlagend matras  is het risico op wakker worden veel minder groot.   

De organisaties van Rabobank en Omega Pharma-QuickStep zorgen ervoor dat de matrassen van de renners elke dag naar het volgende hotel worden gebracht. Deze wielerploegen zien de matrassenservice als één van de details die het verschil kunnen betekenen tussen winst en verlies. Elke renner in het team heeft een matras thuis met dezelfde kenmerken als de matrassen die tijdens  de Tour de France worden gebruikt.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.