Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Opgerolde matras in een doos zonder kwaliteitsverlies Terug naar blog overzicht

Matras - Opgerolde matras in een doos zonder kwaliteitsverlies

Matrassen zijn groot en onhandig om op te slaan en te vervoeren. Om niet aan stevigheid, volume en veerkracht te verliezen mag een matras niet worden dubbelgevouwen of op de zijkant worden opgeslagen of vervoerd.  Ook kan het binnenwerk van het matras door ondeskundig vervoer ernstige schade oplopen.  Pocketveren kunnen bijvoorbeeld verschuiven

De ALLProtect  matras verpakking maakt aan deze risico’s definitief een einde.  De handzame kartonnen doos zorgt daarnaast voor een veilig en beschermd transport.

De nieuwe standaard: ALLProtect matras verpakking

The Energy+ Company uit Utrecht, producent van de bekende matras merken Energy+, MediActive en TotalFit, introduceert in september 2011 voor haar merken een baanbrekende verpakking: de ALLProtect matrasverpakking. 

 

 

De voordelen van deze verpakking zijn voor de consument groot:            

  1. 100% behoud van de kwaliteit van het matras materiaal.
  2. De beste bescherming tijdens opslag en transport .
  3. Thuis eenvoudig te hanteren, ook door 1 persoon
  4. Houdt rekening met het  milieu

De kwaliteit is gegarandeerd

Met 100% behoud van de kwaliteit van de toegepaste materialen wordt het volume van het matras met ca. 80% teruggebracht. Onder hoge druk wordt de aanwezige lucht in het matras gelijkmatig weggedrukt. Direct daarna wordt het  matras machinaal opgerold en verpakt in een kartonnen doos.

Deze revolutionaire verpakkingstechnologie zorgt er voor dat het matras niet kan beschadigen tijden opslag en transport.

Gemak dient de mens

Door het veel kleinere volume is de ALLProtect matrasverpakking makkelijk te hanteren, zelfs door 1 persoon.

Direct na het verwijderen van de verpakking vult het matras zich weer met lucht. Na een half uur is de oorspronkelijke vorm al bijna bereikt. Na 4 uur is het matras volledig gebruiksklaar. Met een kwaliteit als nooit tevoren.

Het milieu profiteert mee

De ALLProtect verpakkingsmaterialen zijn volledig recyclebaar.

Door het veel kleinere volume van de verpakking is aanzienlijk minder brandstof nodig voor het vervoer. Daarnaast wordt het matras direct van de fabrikant naar de klant getransporteerd hetgeen tevens brandstof besparend werkt.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 9 reacties

Edward de Rooij

op Woensdag 24 augustus 2011 om 18:20 uur


Vraag: kan het oprollen voor elke type matras worden toegepast? Dus bijvoorbeeld ook voor een pocketveren matras geschikt?

Peter Trompert

op Donderdag 25 augustus 2011 om 05:57 uur


Geachte heer De Rooij,

Als directeur van The Energy+ Company B.,V. wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken uw vraag te beantwoorden.

Om een matras te kunnen oprollen was tot voor kort alleen een vacuum techniek beschikbaar. Deze techniek kan goed worden ingezet voor niet al te hoge schuim matrassen.

Voor het oprollen van hoge en complexe matrassen, zoals de Energy+ en Mediactive matrassen, is een druk techniek ontwikkeld. Hierbij wordt de aanwezige lucht in een matras door middel van een hoge en gelijkmatige druk verwijderd. Op deze wijze kan de kwaliteit van een matras voor 100% worden gegarandeerd. Elk type matras, waaronder dus ook pocketveren of traagschuim matrassen, kan op deze manier zonder kwaliteitsverlies worden verpakt.

Het grote voordeel van het oprollen van een matras is de extra bescherming die aan het product kan worden gegeven tijdens de opslag en het transport. De door onze onderneming ontwikkelde ALLProtect matrasverpakking draagt daardoor sterk bij aan een kwaliteitsverbetering van een matras.


Marlies

op Vrijdag 02 september 2011 om 07:17 uur


Wat een goed idee. Maar kan jullie techniek ook worden toegepast op een 2-persoonsmatras?

Peter Trompert

op Zondag 04 september 2011 om 01:34 uur


Geachte mevrouw Marlies,

Met de door onze onderneming toegepaste druktechniek kan ook een 2-persoonsmatras zonder kwaliteitsverlies worden opgerold. Dat is een unieke situatie.

Ellen

op Maandag 05 maart 2012 om 13:10 uur


Beste,

Kan het kwaad indien een matras ongeveer 1 jaar gewoon opgerold in de doos blijft staan? Wanneer deze nadien pas geopend wordt - geeft dit dan een kwaliteitsverlies mee?

Ik kocht onlangs zo een matras aan, maar aangezien ik pas tegen het einde van het jaar opnieuw verhuis, verkies ik om de matras gewoon in de verpakking te laten zitten en deze pas in de nieuwe woonst te openen (makkelijker om te vervoeren).
Nu vraag ik me wel af of dit aan te raden is en dit zeker geen kwaad kan voor de matras?

Pepijn Koops

op Woensdag 14 augustus 2013 om 00:21 uur


Geachte dame of heer,
ik ben geïnteresseerd in uw wijze van verpakken van de matras tbv transport. U perst de matras plat en rolt hem vervolgens op. De rol gaat vervolgens in een doos, die daarmee nog maar 55 tot 60% van het oorspronkelijke volume heeft. Zou het ook mogelijk zijn de volume-reductie vast te houden zonder de matras op te rollen? Bijvoorbeeld door meerdere geperste matrassen op elkaar gestapeld in te kratten? Mijn bedoeling is zoveel mogelijk matrassen in een zee-container te krijgen, vandaar.

Ben benieuwd naar uw reactie.

Peter Trompert

op Woensdag 14 augustus 2013 om 00:56 uur


Beste Pepijn,

Om de volumereductie vast te houden is het niet noodzakelijk om de matras op te rollen. Met andere woorden: samengeperste matrassen kunnen zeker opeengestapeld worden vervoerd.vanmechelen

op Woensdag 16 augustus 2017 om 21:30 uur


hallo ik heb een half jaar geleden 2 opgerolde matrassen opgestuurt naar marocco en ben pas daar op vakantie geweest en heb de verpakkiing geopent maar na een dag waren de matrassen niet opgekomen wat was de oorzaak ?

Andre

op Woensdag 11 oktober 2017 om 12:35 uur


Ik wil graag een 2-persoon matras op deze geweldige manier laten verpakken zodat ik het makkelijker kan transporteren, waar kan ik dat laten doen?

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.