Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Welke traagschuim matras is als beste getest? Terug naar blog overzicht

Matras - Welke traagschuim matras is als beste getest?

In september 2011 heeft de Consumentenbond de resultaten van de traagschuim matrassen test gepubliceerd. De test is een momentopname en wordt niet jaarlijks herhaalt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de matrassen test van TNO. Voor deze test kunnen de matrasfabrikanten zich vrijwillig aanmelden. 

Opvallend is dat de Consumentenbond vrijwel altijd de matrassen test van dezelfde herkomst zoals bijvoorbeeld Ikea, Kwantum, M-Line en Auping.  Matrassen die voornamelijk via het internet de weg naar de consument vinden, zijn wederom niet bij de test betrokken. Het matras van Wehkamp uitgezonderd. Dat vindt de redactie van Welke matras? een gemiste kans.

Wat de Consumentenbond er van vond.

Matras Beste koop

De Consumentenbond heeft het matras  Ikea Sultan Flokenes met een rapportcijfer 7,1 tot beste koop uitgeroepen. De prijs van dit matras komt uit op €360. 

Het Energy+ matras, eerder door de Consumentenbond aangemerkt als kooptip, bleek jammer genoeg niet te zijn meegenomen in de test. Het Energy+ matras kent een prijs van  €319,-. Dit matras voldoet aan de strenge keuringseisen van TNO. Als een van de weinige matras merken is het Energy+ matras al jarenlang voorzien van het TNO Productlabel. Daarom kroont de redactie van Welke matras? het Energy+ matras tot beste koop.

Matras Prijsverschil 

De redactie van Welke matras? heeft al vaker gezegd dat een goed matras helemaal niet duur hoeft te zijn. De Consumentenbond komt na haar traagschuim matras onderzoek tot dezelfde conclusie. 

Het prijsverschil tussen de diverse matras merken zit volgens de Consumentenbond niet in de kwaliteit. De dure M-Line en Auping matrassen hebben een rapportcijfer dat maar eentiende hoger is dan de veel voordeligere matrassen van Velda en Norma. 

Levensduur Matrassen

Een dure matras gaat ook niet langer mee dan een goedkope, zo blijkt. De meeste matrassen komen namelijk goed uit de levensduurtest en moeten gemakkelijk 8 tot 10 jaar mee kunnen. Alleen het matras van Kwantum verloor het meeste aan hoogte: iets meer dan 6 millimeter. En dat van Wehkamp werd veel zachter gevonden na de test. Het matras van Beter Bed doorstond de duurzaamheidstest het best en verloor slechts anderhalve millimeter aan dikte. 

Het matras van Auping, M-Line, Norma en Leen Bakker vertonen lichte schade na de levensduurtest. Er zaten scheurtjes in de zakjes rond de pocketveren. Het matras van Leen Bakker had na de test ook een enorme scheur en krijgt daarom een rapportcijfer van 3,2 op dit onderdeel. 

Zware mensen kunnen bij het zitten op de matras van Beddenreus, Eastborn, Kwantum en Leen Bakker de bedbodem voelen. 

Beste Matras uit de test 

Beste koop

Ikea Sultan Flokenes 

Rapportcijfer 7,1;

Prijs: €360.

Commentaar Consumentenbond: Een goed te hanteren matras met een kern van schuim, dat zowel de zij- als rugslaper redelijk ondersteunt. Het matras geeft een goede ondersteuning aan de onderrug. Geschikt voor kouwelijke mensen, want het matras voelt warm aan. In bed draaien, gaat op dit matras wat lastiger. 


M-Line Slow Motion VI 

Rapportcijfer 7,3;

Prijs: €1400.

Commentaar Consumentenbond: Erg zacht matras met een kern van pocketveren dat goed geschikt is voor mensen die op hun zij slapen. Draaien op dit matras gaat erg goed. Het is wel een zware jongen van bijna 29 kg, en daarom lastig te hanteren. De tijk kan gewassen worden en de rits is erg soepel. 


Auping AVS Vivo Visco pocket

Rapportcijfer 7,3;

Prijs: €1500.

Commentaar Consumentenbond: Zijslapers kunnen dit zeer zachte matras met pocketverenkern zeker waarderen. De omgevingstemperatuur heeft een sterke invloed op dit matras. In een koude omgeving voelt dit matras harder aan dan in een warme. De tijk is wasbaar.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.