Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Dure en vaak slechte matrassen bij gratis busreis Terug naar blog overzicht

Matras – Dure en vaak slechte matrassen bij gratis busreis

Jaarlijks zijn vooral bejaarden slachtoffer van de agressieve en misleidende verkoop van matrassen.  Tijdens busreisjes of verkoopdemonstraties in lokale horecagelegenheden worden onze senioren in de val gelokt. Een kwalijke zaak.

Slachtoffers zijn vaak vele honderden Euro’s zo niet meer kwijt voor een matras  die nog geen enkele tientjes mag kosten.

Ga niet in op een uitnodiging voor een kostenloze dagtrip

Hoe gaat het in zijn werk?

U krijgt een zogenaamde persoonlijke uitnodiging voor een gratis busreisje naar een leuke stad om deze te bezichtigen. In de uitnodiging staat niet duidelijk vermeld dat het doel van het reisje is om aan u een matras te verkopen.  Na afloop van de ochtend of middag wordt u naar een zaaltje gebracht waar een agressieve verkoper u een matras probeert te verkopen. Niet zo moeilijk want na een vermoeiende busreis ligt elke matras wel  goed. En de ervaring leert hoe ouder de mens, hoe moeilijker het is om nee te zeggen.

Welke soorten matrassen worden aangeboden?

Vandaag de dag staan Nasa traagschuim matrassen volop in de belangstelling. Het is dan ook niet vreemd dat deze unieke drukverlagende matrassen tijdens een verkoopdemonstratie in de “aanbieding” zijn. U betaalt tijdens een demonstratie al gauw Euro 1.500,- voor een dergelijk matras.

Via gerenommeerde webwinkels zijn Nasa traagschuim matrassen van hoge kwaliteit al verkrijgbaar voor gemiddeld Euro 300,- tot Euro 400,-. Vaak mag u dan ook nog deze matrassen 14 dagen gratis thuis uitproberen.

Wat kunt u tegen misleidende matras verkooppraktijken doen?

Allereerst niet ingaan op een uitnodiging voor een gratis busreis. U weet van te voren feitelijk al dat gratis reizen niet bestaan. Maar heeft u toch een matras aangeschaft waar u vanaf wilt dan biedt de wet mogelijkheden. De Colportagewet namelijk geeft u als consument een bedenktermijn van acht dagen. En binnen deze termijn kunt u nog van de aankoop af (ontbinden). Doe dit wel altijd schriftelijk via een aangetekende brief.

Gerelateerde artikelen

 

 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.