Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Griekse overvallers richten zich op matrassen Terug naar blog overzicht

Matras – Griekse overvallers richten zich op matrassen

Er zijn verschillende manieren om geld te sparen voor slechtere tijden. De meest gebruikte is een spaarrekening bij een bank. Je spaart bij de bank en krijgt hiervoor rente als vergoeding voor het ter beschikking stellen van het geld. Steeds meer Grieken hebben geen vertrouwen meer in de banken en houden het geld in huis in een oude sok of onder het matras. Dat is veel criminelen in Griekenland niet ontgaan. Zij hebben hun werkterrein inmiddels verlegd van banken naar matrassen, linnenkasten, broodtrommels en het vriesvak.

Spaartegoed in matras uit angst

Veel oudere Grieken hebben uit angst voor een totale chaos als Griekenland uit de Euro stapt, hun hele tegoed aan Euro’s van de bank gehaald en thuis verstopt. Dat weet het boevengilde inmiddels ook en huizen plunderen houdt minder risico in dan een bank beroven. Bovendien is de opbrengst vaak niet minder. 

Zo had het 80-jarige echtpaar Andreas en Emilia Karabalis al hun spaargeld ter waarde van €80.000 van de bank gehaald. ’s Nachts kwamen gemaskerde mannen die hen vastbonden en beroofden. 

De afgelopen twee jaar hebben de Grieken €72 miljard van hun bankrekeningen opgenomen, €7000 per persoon.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.