Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Nasa traagschuim matras via verkoopdemonstratie Terug naar blog overzicht

Matras – Nasa traagschuim matras via verkoopdemonstratie

Het blijkt nog steeds te werken. U wordt uitgenodigd om gratis te komen lunchen in de Achterhoek of om een gratis dagtrip te maken naar de Düsseldorf. Halverwege de rit doet u een hotel aan waar u een verkoopdemonstratie staat te wachten. Op een meer dan commerciële manier worden producten aangeboden waar u niet direct of helemaal niet op zit te wachten.  Aan dit soort verkoopreisjes wordt volgens Vara Kassa per jaar 100 miljoen Euro verdient. In het Vara Kassa programma van 17 maart 2012 werd de verkoopmethode van het bedrijf de MAW-shop onder de loep genomen. Dit bedrijf biedt Nasa traagschuim matrassen aan en legt de relatie met het merk Tempur iets te nadrukkelijk.

Tempur veelvuldig misbruikt. Pas op voor namaak Tempur matrassen

Volgens de bevindingen van Vara Kassa wordt tijdens een gelikte verkoopdemonstratie door de MAW-shop een Nasa traagschuim matras aangeboden voor € 680. Deze gezondheidsmatras wordt nog dezelfde avond bij u thuis gebracht. Afrekenen doet u bij aflevering. Maar mocht u op uw aankoop terug willen komen dan blijkt het plotseling moeilijk zaken doen met de MAW-shop. Ondanks het recht op een bedenktijd van 8 dagen weigert de MAW-shop het geld terug te geven aldus Vara Kassa.

Ook wordt het bekende Tempur matras tijdens de verkoopdemonstratie van de MAW-shop een aantal keren aangehaald. Zo zou de matrasvulling afkomstig zijn van Tempur. Volgens het bedrijf Tempur worden haar matrassen alleen via een eigen dealernetwerk geleverd. Tempur levert niet aan derden. Tempur zegt veel last te hebben van bedrijven die het merk misbruiken. Per jaar ontvangt het bedrijf vele meldingen van mensen die denken een Tempur matras te hebben aangeschaft maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn.

Een gewaarschuwd mens telt ook hier voor twee. Koop uw nieuwe  matras altijd van een vertrouwd merk of dealer. Dit voorkomt een verkeerde aankoop en dus een grote teleurstelling.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 4 reacties

J.I.DUSSELJEE

op Zondag 08 april 2012 om 11:29 uur


ja ik heb ook op een demonstratie 2 matrassen gekocht ze zouden de doorbloeding verbeteren en de nachtrust verbeteren. ook hier werd de naam tempur regelmatig gebruikt. nu ben ik zeer on te vrede over deze matrassen en heb de rest betaling stop gezet na dat ik een brief naar maw had geschreven.
en vroeg om terug betaling van € 833,32. hier op reageerde met dat ik binnen 14 dagen moest door gaan met betalen anders werd er een incasso bureau ingeschakeld. Ook wijs ik er op de bij verkoop werd gesproken over 10jaar garantie aan de matras zit een lebelzegel met opdruk 2 jaar garantie.
WAT MOET IK DOEN OM MIJN GELD TERUG TE KRIJGEN. H.A. J.DUSSELJEE

henny1965

op Woensdag 13 maart 2013 om 14:05 uur


Wij hebben MAW via de deurwaarder (Bouwhuis & Smit te Hoorn) geeisd de matrassen terug te nemen en het bedrag terug te betalen. Matrassen zijn opgehaald, maar geen retourbetaling ontvangen uiteraard.
Op 5 maart 2013 is via de rechter het vonnis uitgesproken dat MAW het totale bedrag, plus incassokosten en rente moet betalen.

MAW is eigendom van M.Wilmerding, 49632 te Essen - Caldhorn, zum Muhlenbach 1

Maureen

op Maandag 23 september 2013 om 21:33 uur


Vandaag zijn wij naar dezelfde demonstratie geweest. Met precies dezelfde man! Hij noemt zichzelf Philip Visser(s). Mijn ouders hadden een mooie brief gekregen waar gratis kado"s worden beloofd.
Uitleg over de matrassen en andere producten maar zo snel en eerst natuurlijk gratis kado's. Vooral veel oudere mensen die natuurlijk (helaas) sneller slachtoffer zijn. Ze beloven je een pannenset ter waarde van 75 euro dat je die "gratis" krijgt, Laten je een "certificaat" tekenen en krijgt dan een mooie certificaat met GEFELICITEERD en dat je de pannenset gratis ontvangt. Ze vragen je even later het "certificaat" terug om een "extra" mooi kado erbovenop te krijgen. MAAR...ondertussen schrijft een andere medewerker matrassen van 1000 euro, messenset van 100 euro,tom tom van 298 euro etc erbij en heb je opeens een contract getekend!
Ze vragen je om je brief af te geven die je thuis hebt gekregen met de mooie "gratis"prijzen, zodat ze een verloting kunnen doen om een extra reis te winnen (ook gratis) Na de voorstelling en het gratis eten (soep en broodje) beloven ze je dat er na 10 min een wit busje komt met alle prijzen die je beloofd zijn,te ontvangen. Maar helaas krijg je ipv een levenspakker twv 149 euro, een levenspakket twv 6 euro. En die mooie keukenrobot die je gewonnen hebt, krijg je niet. Ze hebben een mixer liggen en je moet kiezen. Of mixer of levenspakket. Helaas zijn hier veel mensen ingetrapt en wat ik heel erg zielig vond, was dat er een oud vrouwtje van 80 was die niet kon betalen omdat ze geen geld had, ze erop hamerde dat ze ook kon pinnen. Ze heeft ocharm haar pinpas gegeven hoorde ik erna. Wij hebben het er niet bij gelaten en de politie gebeld maar de heren waren er al vandoor met hun witte fiat ducato met duitse nummerplaat. Mensen, aub let op en trap er niet in! Deze heren zijn getraind en superslim om je af te zetten! Ik ben pas 29 jaar en ben er soms ook bijna ingetrapt.

Maureen

op Maandag 23 september 2013 om 21:41 uur


Graag wou ik nog even vermelden dat ook vandaag (23-09-2013) de naam Tempur steeds gebruikt werd. Deze matrassen met natuurlijke magneten zouden pas vanaf 01 oktober 2013 te koop zijn via de apotheken.

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.