Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Meer dan helft Britse piloten in slaap gedommeld tijdens werk Terug naar blog overzicht

Slapen - Meer dan helft Britse piloten in slaap gedommeld tijdens werk

Uitgerust op reis gaan is geen overbodige luxe. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de Britse piloten al eens een keer tijdens een vlucht in slaap is gevallen. Maar het kan nog erger. Ook de 2e vlieger kon niet altijd de ogen open houden. Het vliegtuig werd dan bestuurd door een slapende bemanning.  Gelukkig blijkt de automatische piloot dan wel nog paraat te zijn. Het is maar goed dat wij niet altijd alles weten.

Vliegen is het meest veilige vervoer

De British Airlines Pilot's Association (BALPA) heeft een enquête gehouden onder haar leden. Het blijkt dat 43 procent van de ondervraagde piloten al eens in slaap is gevallen in zijn carrière.

Die cijfers staan te lezen in de Daily Mail. Een derde van hen merkte bij het wakker worden op dat de copiloot ook in slaap was gevallen, zo lazen we op Vakantiekanaal.be

Dat het Britse onderzoek niet op zichzelf staat wordt door de volgende voorbeelden duidelijk. Vorig jaar was tijdens de landing de piloot van een vliegtuig met 156 pasagiers volledig gedesoriënteerd. Hij had namelijk het grootste deel van de drie uur durende vlucht geslapen toen hij de landing inzette.

Bij een ander recent incident  waren beide  piloten van het vliegtuig, dat meer dan 100 mensen vervoerde, in slaap gevallen. Pas toen in het vliegtuig een noodalarm afging, ontwaakten de piloten uit hun dutje.

Maar gelukkig voor iedereen die van de zomer weer het vliegtuig neemt naar zonnige oorden. Vliegen blijft met voorsprong de veiligste manier van (massa) vervoer. Ook als uw piloot een uiltje knapt.

 

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.