Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen – Vrouwen jaloers op slapende partner Terug naar blog overzicht

Slapen – Vrouwen jaloers op slapende partner

Groen van jaloezie worden vrouwen zodra ze zien dat hun partner snel in slaap valt. Een onlangs uitgevoerd onderzoek door beddenfabrikant Silent Night in het Verenigd Koninkrijk onder 4000 vrouwen toont een opvallende werkelijkheid aan. 25% van de ondervraagde vrouwen maakt de partner wakker omdat ze jaloers is dat hij zo makkelijk in slaap valt.

Gelukkig betreft het hier een onderzoek onder Britse vrouwen. Nederlandse en Belgische vrouwen zullen zich aan dergelijk gedrag natuurlijk nooit schuldig maken. Of misschien toch wel? In ieder geval kan van de Britse dames het nodige worden geleerd.

 

Geniepige methoden om je partner wakker te maken

Slapen vrouwen

De Britse vrouw gebruikt een aantal geniepige strategieën om haar partner uit zijn dromenland te halen. Bijvoorbeeld zij draait en woelt net zo lang totdat de partner weer ontwaakt. Het uitdelen van trappen en het geven van duwtjes is ook een veel toegepaste methode.

Minder vaak maar zeker zo effectief is de volgende aanpak. Blijven praten totdat je een reactie krijgt. Maar ook het maken van harde geluiden, het licht aandoen of de tv aanzetten mist zijn uitwerking niet. En als dit alles niet helpt dan kun je jouw partner gewoon hard knijpen. 10% van de ondervraagde dames geeft toe deze laatste methode regelmatig toe te passen.

Deze slaapjaloezie is overigens wel goed te begrijpen. Een kwart van de dames heeft ongeveer een uur nodig om in slaap te vallen.  De mannen benutten doorgaans slechts 10 minuten om onder zeil te raken. Bij 30% van de dames loopt de frustratie dermate hoog op dat zij overgaat  tot het maken van ruzie.

Maar heeft dit alles zin? Het antwoord is nee. Slaapjaloezie  zorgt er uiteindelijk voor dat  je nog minder slaapt. Dus dames reageer je daarom niet af op je partner maar ontwikkel een methode om snel te kunnen inslapen.  Op de website van Welke matras? zijn voldoende tips te vinden.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.