Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen – Weinig slaap leidt tot riskante besluiten en gokken Terug naar blog overzicht

Slapen – Weinig slaap leidt tot riskante besluiten en gokken

Wanneer mensen onvoldoende nachtrust krijgen dan leidt dit tot overmatig optimistische besluiten. Volgens Amerikaanse onderzoekers in het vakblad Neuroscience is het gevolg dat ze dan vaker riskant gokken.

Op jacht naar winst

Kort slapen risico

Via MRI-scans onderzochten de wetenschappers de hersenactiviteit  van mensen die weinig  nachtrust hadden en van anderen die voldoende slaap hadden genoten. De scans van de kortslapers toonden meer activiteit in hersengebieden die uitkomsten positief inschatten. Tegelijk hadden ze juist minder activiteit in de hersengebieden voor negatieve resultaten.

Onderzoekers van de Duke University in de Amerikaanse staat North Carolina hebben vastgesteld dat een chronisch tekort aan slaap de houding van mensen verandert van risicomijdend naar riscoverhogend.  Mensen die lijden aan slaapgebrek schatten de kansen op positieve gevolgen groter in en zien minder risico's.

Onderzoek van Philips toont aan dat een gemiddelde manager zes uur en een kwartier slaapt. En dat is veel te weinig. Als dit cijfer opgang doet bij elke onderneming, dan is het risico voor overoptimistische besluiten nadrukkelijk aanwezig. Bedrijven doen er dus goed aan hun managers te helpen om goed en voldoende te slapen. Ten minst 8 uur per nacht.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.