Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Veel nachtlicht veroorzaakt een depressie. Terug naar blog overzicht

Veel nachtlicht veroorzaakt een depressie.

Een klein beetje licht in je slaapkamer kan zorgen voor een depressie. Dat zeggen Japanse onderzoekers op basis van een nieuwe studie, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology. In dit artikel bespreek ik de resultaten uit het onderzoek.

De Japanse onderzoekers volgden twee jaar lang 863 oudere volwassen Japanners. Uit de tests blijkt dat hoe sterker er zichtbaar licht in de slaapkamer is, hoe groter de kans op een depressie wordt. En dat hoeft niet eens heel sterk licht te zijn. Mensen die een nacht lang aan meer dan 15 watt werden blootgesteld, ontwikkelden al sneller symptomen van een depressie.

Naar het precieze verband tussen nachtlicht en depressie moet nog verder onderzoek worden gedaan. Het vermoeden is dat het lichaam minder van het slaaphormoon melatonine aanmaakt en dat dit dus ook psychische effecten veroorzaakt. Een donkere slaapkamer zou dus een nieuwe en makkelijke manier kunnen zijn om een depressie te voorkomen. (Bron: NPO Radio 1.)

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.