Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

3 manieren waarop een goede nachtrust je werkprestaties verbetert Terug naar blog overzicht

3 manieren waarop een goede nachtrust je werkprestaties verbetert

Onze werkprestaties worden sterk beïnvloed door hoeveel we slapen, waar we slapen en de kwaliteit van onze slaap. Waar sommigen denken dat slaap ingehaald kan worden, vertellen onderzoekers dat dit niet mogelijk is. We zijn uitgerust of we zijn dit niet. Volgens hen is er geen tussenweg. Veel mensen kennen de effecten van een te korte nachtrust wel. Wat veel mensen echter niet weten is dat een te lange nachtrust ook een vervelend effect kan hebben op je werkprestaties.

Lichaamsondersteuning

Wanneer een lichaam zo optimaal mogelijk wordt ondersteund tijdens de nachtrust heeft dit een positief effect op de werkprestaties. Het lichaam kan, met de juiste ondersteuning, geheel tot rust komen. Hierdoor rust je niet alleen mentaal, maar ook fysiek uit. Doordat het lichaam ’s nachts optimaal heeft kunnen rusten, kan het overdag meer stress en druk aan.

Wil je graag zo uitgerust mogelijk wakker worden? Dan adviseren wij je om voor een matras te kiezen met een optimaal drukverlagende werking.

Mentaal tot rust komen

Tijdens een nachtrust van meer dan 1 uur, komen onze hersenen in een bepaalde cyclus, ook wel de REM slaap genoemd. Tijdens dit proces herstelt het lichaam zich. Zo worden ervaringen en indrukken verwerkt, zodat je weer klaar bent voor een nieuwe dag. Bovendien wordt er tijdens de REM slaap ook kennis opgeslagen in het langetermijngeheugen. We zouden dus kunnen stellen dat we, elke ochtend na een goede nachtrust, een stukje slimmer opstaan.

Middagdipje

Heb je wel eens last van een vervelende middagdip? De kans bestaat dat je de voorgaande nacht niet optimaal geslapen hebt. Een gebrek aan concentratie en het plotseling moe voelen zijn 2 belangrijke kenmerken van zo’n middagdip. In dit geval heeft het lichaam de brandstof voor de gehele dag al verbruikt, omdat er ’s nachts niet genoeg energie is bijgetankt.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.