Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

5 tips tegen muggen Terug naar blog overzicht

5 tips tegen muggen

Muggen. We hebben er allemaal ooit wel een in onze slaapkamer gehad. Dat gezoem rond je hoofd en het wegduiken onder de dekens, wij snappen dat niemand hier vrolijk van wordt. Er zijn een boel feiten en fabels die rondgaan over het wegjagen van die mug in je slaapkamer, maar welke werken echt? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de 5 beste tips voor je op een rijtje gezet!

Ventilator

Muggen hebben een hekel aan wind, omdat ze in de wind niet meer stabiel kunnen vliegen en hun coördinatie verliezen. Heb je een ventilator? Zet hem aan en je zult geen last meer van zoemende muggen hebben!

Klamboe

Een klamboe is misschien wel het meest effectieve anti-mug middel. Door deze boven je bed te hangen zal je zeker geen last meer van de kleine vliegende beestjes hebben. Daarnaast zijn er een tal van leuke designs op de markt, waardoor het naast handig ook nog eens stijlvol is!

Citroen

Citroen is een natuurlijk én handig middeltje tegen muggen. Snij een citroen doormidden, knijp het sap uit in een kommetje en leg de citroen erin. Door het zure geurtje van de citroen, dat ook in citronella verwerkt zit, blijven de muggen wel op een afstandje.

Wierrook

Een paar stokjes wierrook aansteken als je buiten nog zit na te genieten van het warme weer, doen! Wierrook ruikt niet alleen erg lekker, het is ook een topmiddel voor het weghouden van muggen. Door de sterke geur en de rook die er vanaf komt zal er geen mug meer te bekennen zijn! Een groot bijkomend voordeel is dat je huid de geur van de wierrook opneemt, waardoor de muggen in je slaapkamer ook zullen vertrekken!

Geen stilstaand water

Zorg ervoor dat je geen stilstaand water in de tuin hebt staan. Dit is een broedplaats voor muggen. Zo voorkom je ook dat de muggen door je slaapkamerraam naar binnen vliegen en je ’s nachts wakker houden!

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.