Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Hoe belangrijk is een goed hoofdkussen? Terug naar blog overzicht

Hoe belangrijk is een goed hoofdkussen?

We brengen toch al snel een derde van ons leven door in bed. Een goed matras en hoofdkussen is daarom dus best belangrijk! Je halswervels dragen dagelijks het gewicht van je hoofd, wat al snel een aantal kilogram is. In de nacht is het de taak van je kussen om dit gewicht te dragen, kies daarom dus voor een goed matras.

We brengen toch al snel een derde van ons leven door in bed. Een goed matras en hoofdkussen is daarom dus best belangrijk! Je halswervels dragen dagelijks het gewicht van je hoofd, wat al snel een aantal kilogram is. In de nacht is het de taak van je kussen om dit gewicht te dragen, kies daarom dus voor een goed matras. Het is van belang dat een hoofdkussen de juiste ondersteuning biedt van het hoofd en zorgt voor een correcte houding van de nekwervels. Omdat ieder persoon verschillend is, is het belangrijk dat je een kussen kiest dat bij jou past qua afmetingen.

Is jouw kussen aan vervanging toe?

We verliezen zo'n halve liter aan vocht in de nacht, het is dus aan te raden om je kussen te raden om na 3 tot 5 jaar je kussen te vervangen. Kijk ook eens of je kussen niet al vlekken heeft van hevige transpiratie.

Op zoek naar een goed kussen? Kijk dan op LivingComfort

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.