Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Hoe stop ik met snurken? Terug naar blog overzicht

Hoe stop ik met snurken?

Snurk jij of heb je een snurkende partner? Lees verder en kom erachter hoe je hier vanaf kan komen!

1. Verander je slaaphouding

Wanneer je op je rug slaapt, raakt je tong het nekweefsel. Dit zorgt ervoor dat de ademhaling niet meer optimaal is en er kleine trillingen ontstaan terwijl je slaapt, ook wel snurken genoemd. Het veranderen van je slaaphouding is de makkelijkste manier waarop je stopt met snurken. Welke slaaphouding het beste is tegen snurken? Dit is op je zij slapen! Om te voorkomen dat je ’s nachts alsnog op je rug rolt, raden we een matras aan die het onbewust draaien ’s nachts beperkt.

2. Voorkom een verstopte neus

Naast je slaaphouding is de mate waarin je door je neus kan ademen ook erg belangrijk. Mensen met een verstopte neus snurken namelijk eerder. Het moeilijke ademhalen veroorzaakt namelijk een vacuüm in de keel, wat resulteert in snurken. Een handige tip om een verstopte neus ’s nachts te voorkomen is het nemen van een warme douche voordat je gaat slapen! Door de stoom worden je luchtwegen geopend.

3. Avondeten

Wist je dat je avondmaaltijd invloed heeft op de mate waarin je snurkt? Wanneer je een zware avondmaaltijd genuttigd hebt, oefent de maag meer druk uit op de borstspieren, wat weer resulteert in een moeilijkere ademhaling en daarmee het snurken verergert. Het tijdstip waarop je eet heeft hier ook invloed op. Wanneer je vlak voor het slapengaan eet, zit je maag vaak nog vol tijdens je nachtrust. We raden je dus aan om niet al te zwaar te eten en dit niet vlak voor het slapengaan te doen!

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.