Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras - Samen op een matras of ieder apart. Terug naar blog overzicht

Matras - Samen op een matras of ieder apart.

Uit onderzoek dat werd uitgevoerd onder 1.000 mensen, blijkt dat maar liefst 80 procent wel eens heeft overwogen om afzonderlijke matrassen te nemen. Volgens onderzoekster Jessica Alexander, slaapt één op de tien stellen op een eenpersoons matras en zou een op de vijf dat eigenlijk ook graag willen.

 

Waarop moet je letten

Persoonlijke omstandigheden kunnen aanleiding zijn om voor een andere matras te kiezen dan de partner. Denk hierbij aan een groot verschil in lichaamsgewicht of een andere slaaphouding. Maar ook de slaapgewoonte van de partner wordt niet altijd op prijs gesteld. Het blijkt dat samen slapen je zelfs twee uur slaap per nacht kan kosten. Samen op één matras slapen kan op sommige momenten prettig zijn maar ook ergernissen opwekken.

Matras Lichaamsgewicht.

 Het gewicht van het lichaam speelt een rol bij de keuze voor meen matras. Wie minder weegt dan 50 kilo slaapt beter op een zachtere matras dan iemand die bijvoorbeeld meer dan 100 kilo weegt. Verschilt het lichaamsgewicht tussen jou en je partner aanzienlijk, dan is de keuze voor een eigen matras wel zo verstandig.

Slaaphouding

Met name voor buikslapers is het aan te raden te kiezen voor een wat hardere matras. Ben jij wel maar jouw partner geen buikslaper, dan raden wij je aan voor 2 matrassen te kiezen.

Ergernissen

De meest voorkomende klacht betreft het vasthouden van de bovenkant van de lakens terwijl de een wegrolt van de ander waardoor een in de kou blijft liggen in het interieur. Andere ergernissen blijken tandengeknars, praten in de slaap, snurken en teveel ruimte innemen waardoor de ander bijna uit bed valt.

Reageer en deel jouw mening

Slaap je samen met je partner in een bed? Of ieder op een eigen matras of slaapkamer? Hoeveel last heb jij van je partner? En hoe ver ga jij voor een goede nachtrust? Laat het ons weten. Deel je ervaring met ons en plaats een bericht.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Yade

op Donderdag 05 januari 2012 om 10:15 uur


Ik was net op zoek naar het tegenovergestelde! Wij samen altijd heerlijk samen, maar we hebben twee matrassen. Dat betekent dat één van ons in het "gat" ligt als we samen liggen. En omdat de zijkanten van onze matrassen dus zoveel te verduren krijgen, zijn die ook wat meer ingedeukt. Dus het "gat" is alleen maar groter geworden.

Wij hebben een bed waar één groot matras niet op werkt, aangezien elke kant zelfstandig bewogen kan worden. Elektrisch omhoog enzo.

Ik was dus benieuwd hoe andere mensen dit ervaren en of iemand misschien een oplossing heeft.

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.