Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras – Het juiste matras bepalend voor een goede slaap Terug naar blog overzicht

Matras – Het juiste matras bepalend voor een goede slaap

Wetenschappelijk is nu aangetoond dat een matras werkelijk van groot belang is voor een goede nachtrust. Maar het vinden van een goede matras blijkt in de praktijk niet eenvoudig te zijn. Tot deze conclusies komen diverse slaapexperts op de recent gehouden Slaap Top in New York. Deze bijeenkomst was georganiseerd door het Sleep to Live Institute Center, een gerenommeerd slaap onderzoekscentrum in Joplin, Missouri.

Het matras van grote invloed op de kwaliteit van het leven.

Een van de hoogtepunten van de bijeenkomst was de presentatie van wat deskundigen omschreven als de eerste grote studie die de invloed van matrassen op slaap en de kwaliteit van het leven in kaart heeft gebracht.

Dr. Andrew Krystal, directeur van het Insomnia and Sleep Research Program at Duke University's School of Medicine, presenteerde de bevindingen van de studie. “Ontegenzeggelijk is vastgesteld dat matrassen er echt toe doen om de slaap kwaliteit te verbeteren en algemene gezondheidsproblemen te helpen voorkomen” stelde Krystal ondubbelzinnig vast.

Matras doet er toe

“De bevindingen van de Mattress Matters studie zijn opmerkelijk” aldus Krystal. Bij de studie waren 128 gezonde, pijnvrije volwassenen betrokken. De onderzoekers hebben hard kunnen maken dat er een overduidelijke relatie bestaat tussen de wijze waarop een matras het lichaam ondersteunt en de slaap kwaliteit, pijn en het functioneren overdag. Tevens kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat de deelnemers in het algemeen niet in staat waren het beste matras te selecteren voor hun slaapbehoefte.

Voor het eerst hebben onderzoekers dus wetenschappelijk aangetoond dat de keuze voor een bepaald matras van grote invloed is op de gezondheid en het welzijn van de mens. De aanschaf van een matras dient dus zorgvuldig plaats te vinden.

Frank Hood, president van het Sleep to Live Institute, is van mening dat "consumenten beter kunnen tossen met een munt om het juiste matras te selecteren dan op matrassen in een beddenwinkel te gaan liggen".

De traditionele manier om tot een matraskeuze te komen heeft dus afgedaan. Vele nachten proefslapen op het beoogde matras is de enige correcte manier om tot een juiste matras keuze te komen.

Gerelateerde artikelen:

Matras – de kans om een geschikt matras te vinden is maar 25%

Matras - Een nieuw matras kopen zonder thuis proefslapen is risicovol

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.