Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Aan geluiden tijdens de slaap went een mens niet Terug naar blog overzicht

Slapen - Aan geluiden tijdens de slaap went een mens niet

TNO uit Delft heeft ondubbelzinnig aangetoond dat het leven aan een drukke straat of een rumoerig station de kwaliteit van de slaap ernstig aantast. Het is dus een fabeltje dat de mens went aan geluiden van auto’s, trams of treinen.

TNO deed onderzoek naar geluidsoverlast tijdens de slaap

TNO onderzocht zes nachten en vijf dagen het slaapritme van 262 volwassenen die in twaalf wijken wonen bij wegen met veel wegverkeer en bij 's nachts drukke spoorlijnen. Bij de deelnemende  personen werd de motorische onrust gemeten. 

TNO toonde aan dat van geluid veroorzaakt door verkeer de mens wordt geactiveerd tijdens de slaap. Ook blijft dit verschijnsel bestaan bij mensen die al langer onder drukke verkeersomstandigheden slapen. Hoe intensiever het verkeer is hoe groter de algemene onrust tijdens de slaap is. 

Hierbij is een verschil waar te nemen tussen mannen en vrouwen. Hoe hoger het geluid in de slaapkamer hoe onrustiger mannen gaan slapen. Bij een gelijkblijvend geluidsniveau worden juist vrouwen sneller wakker.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.