Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Beter slapen zonder ........... Terug naar blog overzicht

Slapen - Beter slapen zonder ...........

Televisie, gsm en laptops gebruiken vlak voor het slapengaan zorgt voor een slechtere nachtrust. Het kunstmatige licht van deze apparaten leidt tot meer alertheid. Volgens Charles Czeisler van de Harvard Medical School wordt hierdoor de productie van het slaaphormoon melatonine onderdrukt.

Verwijder elektronische apparaten uit de slaapkamer!

“De smart phones, tablets en computers die ons leven productiever en aangenamer maken, zorgen er helaas voor dat we niet genoeg slapen. Honderdduizenden Nederlanders  functioneren daardoor slecht de volgende dag”, aldus Peter Trompert van de redactie van Welke matras?. 

Trompert schets een zorgelijk beeld. “Veel 50 plussers kijken tot 's avonds laat tv. Jongeren spelen vaak een videospelletje voor bedtijd. En zelfs mensen die daarna in slaap vallen, worden wel eens gewekt door hun telefoon of mails. Het komt steeds vaker voor dat mensen hun smart phones mee naar bed nemen”. 

Met name is Trompert bezorgd  over het tekort aan slaap van tieners in een westerse samenleving. ,,Zij slapen nu 1,5 à 2 uur minder per nacht dan ze een eeuw geleden deden. Dat betekent dat ze zo'n vijftig uur slaap per maand verliezen. Slaapexperts adviseren dat tieners 9 uur en 15 minuten slapen per nacht ''

 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.