Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - De oorzaak van de middagdip Terug naar blog overzicht

Slapen - De oorzaak van de middagdip

Heb je last van een terugslag op het werk in de middag? De zogenaamde middagdip. De oorzaak hiervan wordt vaak gezocht in een zware lunch of te hoge werkdruk. Maar Engelse onderzoekers weten inmiddels beter. Slaapgebrek is doorgaans de oorzaak dat je in de middag een terugslag krijgt.

Waarom worden wij 2 keer wakker?

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Britten moeite heeft om in te slapen. Zij doen er ongeveer 3 kwartier over om de slaap te vatten. Welke rol een comfortabel bed bij het inslapen speelt is niet onderzocht. Maar het zal zeker helpen als je ontspannen en comfortabel op je matras kunt liggen.

Per nacht werden de onderzochte Britten gemiddeld 2 keer wakker. Meestal in de vroege ochtend. De oorzaak hiervan is doorgaans geluiden van buitenaf:  Een snurkende partner, voorbijrijdende auto’s, lawaai makende buren en onrustige huisdieren.

Door deze ongevraagde wekbeurten geeft 50% van de onderzochte personen aan zich overdag vermoeid te voelen. Het gevolg is dat zelfs 20% van de deelnemers aan het onderzoek aangaf overdag in slaap te vallen waarvan vaak op het werk of tijdens een vergadering.

Tip van de redactie. Zorg voor een minder hectisch en stressvol leven. Neem meer tijd om te ontspannen en uit te rusten. Schaf een comfortabel matras aan. Je zult zien dat het inslapen dan ook een stuk beter gaat. En wellicht zal je dan ook ’s nachts minder vaak wakker worden.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.