Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Onvoldoende slaap leidt tot dikke kinderen Terug naar blog overzicht

Slapen - Onvoldoende slaap leidt tot dikke kinderen

Wetenschappers uit Nieuw Zeeland  zeggen in het British Medical Journal dat jonge kinderen die te weinig slapen een grotere kans hebben op overgewicht dan leeftijdsgenootjes die wel genoeg rust krijgen.

Laat jonge kinderen voldoende slapen

De Nieuw-Zeelanders onderzochten  244 kinderen van hun derde tot het zevende levensjaar. Eenmaal per half jaar werd van deze kinderen het  gewicht, de lengte en het lichaamsvet gemeten.  Daarnaast werden de  slaap- en eetgewoontes van de kinderen in kaart gebracht .

Groter risico

Kinderen in de leeftijd van drie tot vijf  jaar oud hebben gemiddeld  elf uur slaap per dag nodig. Het onderzoek wees uit  dat de kinderen van deze leeftijd die aanmerkelijk  korter sliepen, duidelijk een groter risico op overgewicht op hun zevende. Zelfs toen bepaalde factoren buitengesloten werden, was er een duidelijke link tussen slaapgebrek en overgewicht.

Slecht slapen en dikker worden

Hoe het komt dat kinderen die slecht slapen een hoger lichaamsgewicht hebben, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk heeft het te maken dat kinderen die langer wakker zijn, meer tijd hebben om te eten. Ook is het mogelijk dat de hormonen die de eetlust opwekken door te weinig slaap veranderen.

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.