Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Relatie bewezen tussen hartproblemen en slaapproblemen Terug naar blog overzicht

Slapen - Relatie bewezen tussen hartproblemen en slaapproblemen

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat hartklachten vaker voorkomen bij mensen die gemiddeld minder dan 6 uur per nacht slapen. Maar ook te lang slapen blijkt voor het hart geen goede zaak te zijn.

Niet kort slapen en niet lang slapen

De onderzoekers brachten de slaapgewoontes en gezondheidsperikelen van 3000 mensen van 45 jaar en ouder in kaart. Van de onderzochte mensen die aangaven minder dan 6 uur per nacht te slapen kwam een hartaanval 2 keer zo vaak voor. Natuurlijk is het niet zo dat een dergelijk slaappatroon de oorzaak zelf  is van het hartfalen. Met andere woorden door minder te slapen ontwikkel je niet direct een hartprobleem.

8 uur slapen

Maar met de uitkomst van het onderzoek in het achterhoofd is het  nu niet verstandig een langslaper te worden. Want slaap je gemiddeld  8 uur per nacht of langer dan is de kans op angina pectoris (probleem met de hartspier zelf) 2 keer zo groot.

De conclusie is dan ook gerechtvaardigd dat een slaapduur van 6 tot 8 uur de minste kans op hartproblemen biedt. Voor het algemeen welbevinden is het aan te raden altijd gezond te slapen.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.