Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Richt je slaapkamer in volgens een oude Chinese wijsheid Terug naar blog overzicht

Slapen - Richt je slaapkamer in volgens een oude Chinese wijsheid

In China zijn door de eeuwen heen vele wijsheden ontstaan. Het zal je niet verbazen dat voor de inrichting van jouw slaapkamer ook een eeuwenoude wijsheid bestaat namelijk Feng Shui. De uitgangspunten van deze leer worden steeds vaker  toegepast.  Binnen de leer van Feng Shui staan natuurkrachten, evenwicht, balans en energiestromen centraal. Het gevoel speelt hierbij een belangrijke rol. Door de uitgangspunten van Feng Shui toe te passen gaat de slaapkamer prettiger aanvoelen. Deze situatie zal leiden tot sneller inslapen en een rustiger en diepere  slaap.

Beter slapen door de regels van de Feng Shui leer

Welke richtlijnen schrijft de leer van Feng Shui voor de slaapkamer voor?

Opgeruimde slaapkamer

Zorg om te beginnen altijd voor een opgeruimde slaapkamer en voldoende frisse lucht. Een rommelige slaapkamer geeft een onrustig gevoel waardoor het inslapen minder vlot verloopt. Daarnaast is het prettig wakker worden in een opgeruimde slaapkamer. Bovendien staat het ook netter in je interieur.

Geen felle kleuren

Het gebruik van harde opvallende kleuren in de slaapkamer wordt sterk ontraden. Dus brandweer rood en fel oranje zijn niet aan de orde. Bijvoorbeeld wit en lichtblauw maar ook zacht geel zijn rustgevende kleuren en dus geschikt voor jouw slaapkamer.

Plaatsing van het bed

Zet het bed niet direct naast een raam en ook niet in een lijn met een deur. Ook dient het bed niet onder een lamp te zijn geplaatst of met uitzicht op een toilet. Daarnaast dient het bed aan beide kanten ruim toegankelijk te zijn.

Rustgevende beelden

Om de slaapkamer vrij van spanningen te houden is het raadzaam mooie en rustgevende afbeeldingen te gebruiken. Hierbij kun je denken aan foto’s van de natuur of liefdevolle afbeeldingen van mensen.

Aangename voorwerpen

Geef ook aandacht aan de voorwerpen die je in de slaapkamer plaatst. Welke betekenis hebben deze voorwerpen voor jou en van wie heb je ze gekregen. Indien de voorwerpen voor jou een negatieve betekenis hebben verwijder ze dan. Negatieve energie dient uit de slaapkamer te worden verbannen.

Spiegels met mate

Met spiegels kan de ruimte van de slaapkamer optisch worden vergroot. Te veel spiegels wordt ontraden. Plaats de spiegels ook zodanig in de slaapkamer dat je jezelf niet kunt zien. Dat zorgt anders voor een onrustige nachtrust.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.