Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Slaapproblemen oplossen met medicijnen of training? Terug naar blog overzicht

Slapen - Slaapproblemen oplossen met medicijnen of training?

Slapeloosheid is een van de meest onderschatte problemen voor de volksgezondheid. Medicijnen om een slaapprobleem het hoofd te bieden kunnen op korte termijn voor een oplossing zorgen. Bijvoorbeeld tijdens een stressvolle periode.

U zult het geloven of niet maar in Nederland nemen ongeveer 750.000 mensen voor het slapen gaan een slaaptablet om langdurige slapeloosheid te voorkomen. Ongeveer 300.000 mensen gebruiken slaapmiddelen al meer dan drie maanden. Zij kunnen worden aangemerkt als chronische gebruikers. 

Goed slapen kun je leren

Slaapmiddelen

Wij zien dus steeds meer dat mensen massaal naar slaapmiddelen grijpen om het tekort aan slaap op te vangen. Wat wij ons vaak niet realiseren is dat deze middelen op langere termijn meer schade berokkenen dan wij ons realiseren. Denk hierbij aan een ernstige medicijnverslaving. Het afkicken van deze verslaving lukt slechts bij de helft van de mensen. 

Maar slaappillen maken je ook suf en traag en veroorzaken spierzwakte. Het coördinatie- en concentratievermogen nemen af en er treedt geheugen verlies op. Ons advies op dit punt zazl u duidelijk zijn. Probeer slaapmiddelen zo veel mogelijk te vermijden! Zeker op de langere termijn.

Goed slapen kun je ook leren. Op lange termijn zijn gedragsmatige behandelingen een betere oplossing. Heeft u last van langdurige slapeloosheid dan is het verstandig een slaap/waak centrum te raadplegen. Maar met algemene slaaptips kan je vaak ook al goed worden geholpen. Op de website van Energy+ vind je bijvoorbeeld uitstekende slaaptips. Ook het belang van een goede slaaphygiëne is niet te onderschatten.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.