Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Vermageren? Eerst goed slapen! Terug naar blog overzicht

Slapen - Vermageren? Eerst goed slapen!

Onderzoek uit Amerika toont aan dat de beste basis om te vermageren goed slapen is. In het international journal of obisitas zijn onlangs de resultaten van een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat mensen die goed slapen en gevrijwaard zijn van stress sneller afvallen dan mensen die te weinig of te veel slapen en aan stress lijden.

 

Goed slapen vormt de basis van een vermageringsdieet

Slapen afvallen

Gedurende 6 maanden zijn 472 mensen met een ernstig overgewicht gevolgd tijdens hun poging om af te vallen. Zij moesten een intensief programma volgen van sporten, groepssessies en werden veplicht 500 calorien per dag minder te eten. In een half jaar tijd hadden de deelnemrs gemiddeld iets meer dan 6 kilo aan lichaamsgewicht verloren. 

Opvallende conclusie was dat de deelnemers die tussen de 6 en 8 uur slaap genoten het meeste bleken te zijn afgevallen. Participanten die aanzienlijk minder of meer sliepen lieten een veel minder resultaat zien. Maar het gegeven of je al dan niet stressbestendig bent, speelt ook een belangrijke rol. Personen zonder stress die van een goede nachtrust genieten boekten een 50% beter resultaat. Tv kijken kun je rustig blijven doen. Veel of weinig tv kijken bleek niet van invloed te zijn op het resultaat van de afslankpoging.

 Uit het onderzoek is niet komen vast te staan dat overgewicht in de hand wordt gewerkt door te weinig of te veel slaap en ongewenste stress. Wel mag worden geconcludeerd dat voldoende slaap en het voorkomen van stress een beter resultaat oplevert bij een vermageringskuur.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.