Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Vlaamse jeugd slaapt steeds minder door elektronische media Terug naar blog overzicht

Slapen - Vlaamse jeugd slaapt steeds minder door elektronische media

Een onderzoek van de Vrije Universiteit van Brussel toont aan dat elektronische media de jeugd steeds vaker wakker houdt. Computer games, surfen op het internet of mobiel bellen in de avonduren leiden tot een groter risico op slaapgebrek. 

De helft van de Vlaamse jongeren heeft en tekort aan slaap

De conclusie van het onderzoek, dat is uitgevoerd onder 1298 Vlaamse adolescenten tussen 14 en 20 jaar, is zorgwekkend. Namelijk de helft van de tieners in Vlaanderen lijdt aan een slaaptekort. De oorzaak is dat jongeren intensief gebruik maken van elektronische media voordat ze naar bed gaan. Deze situatie mist haar effect op de schoolprestaties ook niet. Eenderde van de jeugd in Vlaanderen heeft moeite zijn ogen tijdens de les open te houden.

Slapen Media

Vooral het gebruik van internet, gsm en computer- of videospelletjes leidt tot een tekort aan slaap en een verhoogde slaperigheid overdag. Maar ook het luisteren naar muziek in het uur voor het slapengaan, zorgt voor een langere inslaaptijd en een verminderde slaapduur. En in mindere mate ook televisiekijken.

Slapen jongeren week versus weekend

Er is wel een groot verschil tussen week en weekend. Zo geeft slechts elf procent van de jongeren aan doordeweeks uitgerust te zijn. Dit in vergelijking met 63 procent in het weekend.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.