Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen - Weinig slaap heeft grote gevolgen Terug naar blog overzicht

Slapen - Weinig slaap heeft grote gevolgen

Slaapgebrek heeft een aantoonbaar negatief effect op het werk. Daarnaast werkt slaapgebrek verslaving in de hand.  In Nederland gebruiken anderhalf miljoen mensen medicijnen om te slapen en de helft hiervan is verslaafd aan slaappillen.

 

Waarom wij slapen

Er zijn tal van oorzaken aan te wijzen voor een slechte nachtrust. Een slecht matras, een te warme slaapkamer, herrie of hinder van de partner. 

Waarom slapen wij

Waarom we slapen is voor de wetenschap nog grotendeels onontgonnen terrein. Maar de bewijzen stapelen zich op dat slapen van essentieel belang is voor het geheugen en het leervermogen van de mens. 

Tijdens de slaap vindt in de hersenen als het ware een reorganisatie plaats: informatie en ervaringen worden verwerkt, gerangschikt en op de juiste plek opgeborgen. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe informatie. Voldoende en kwalitatief goed slapen is dus belangrijk om de volgende dag te kunnen presteren. Het lichaam kan tijdelijk een slaaptekort opvangen, maar uiteindelijk wreekt zich dit altijd. 

Gevolgen van slecht slapen

Naast het feit dat de prestatie op het werk te lijden heeft onder slaapgebrek en dat een dergelijk gebrek tot verslaving leidt, zijn er ook lichamelijke consequenties verbonden aan een tekort aan slaap. Slaapgebrek kan leiden tot gewichtstoename, geheugenproblemen, minder weerstand, een verhoogde aanleg voor suikerziekte en een hoge bloeddruk waardoor de kans op hart- en vatziekten toeneemt. 

Wat jij er aan kunt doen

Reden te meer om er voor te zorgen dat slaapgebrek geen gewoonte wordt. In het blog artikel Beter slapen in 7 stappen helpen wij je graag op weg.

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.