Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen – Centrale verwarming verstoort een goede slaap Terug naar blog overzicht

Slapen – Centrale verwarming verstoort een goede slaap

“Onze lichamen volgen een streng natuurlijk ritme: het stijgen van de lichaamstemperatuur gedurende de dag en het dalen ervan tijdens de nachtelijke uurtjes. Zo rond 3 uur ’s nachts beleven we onze grootste dip en alles wat dan ook maar in de weg zit om die temperatuur kwijt te raken zorgt voor een verstoorde slaap”, aldus de Engelse slaapdeskundige Dr Neil Stanley, die is verbonden aan de universiteit van Surrey.

 

Doe de verwarming 's nachts uit op de slaapkamer

Het probleem ligt volgens Dr Stanley bij de centrale verwarming. “We vinden 21 graden een comfortabele temperatuur, maar die temperatuur maakt het te warm in onze slaapkamers. Hierdoor worden we rusteloos en gaan we draaien om maar een beetje af te koelen.” 

Vrouwen zijn overigens tijdens de menopauze en hun menstruele cyclus onrustiger in bed omdat hun temperatuur stijgt. 

Wat kun je doen?

Volgens Dr. Stanley is het belangrijk dat de temperatuur onder de lakens niet verder stijgt dan 29 graden. De temperatuur van de kamer zelf moet niet hoger zijn dan 16 graden. “Je lichaam moet via het hoofd de temperatuur kunnen verlagen. “ Dus doe de verwarming uit en laat je raam op een kiertje staan.

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.