Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen – Doorbraak voor slaap-apneu patiënten Terug naar blog overzicht

Slapen – Doorbraak voor slaap-apneu patiënten

Wanneer de adem tijdens de slaap minimaal 20 keer per nacht gedurende minimaal tien seconden stokt, dan spreken medici van slaap-apneu.  De verschijnselen zijn abnormale slaperigheid overdag en hevig snurken ’s nachts.  Ook leidt  deze aandoening tot hart- en vaatziekten. Voor de ruim 300.000 slaap-apneu patiënten in Nederland gloort sinds vandaag hoop. Het Delftse bedrijf NightBalance heeft de oplossing beschikbaar.

Wetenschappers van de TU Delft vinden de oplossing

Slaap Apneu

Wetenschappers van de TU Delft hebben na 5 jaar onderzoek en ontwikkeling een apparaatje op de markt gebracht dat de slaappositie van de apneu- patiënt doet veranderen zonder dat de patiënt hier iets van merkt. De ziekte hangt namelijk nauw samen met de slaaphouding. Ongeveer de helft van de mensen met slaapapneu slaapt op de rug. Maar voor deze groep was tot op heden geen effectieve therapie voor handen om de slaappositie structureel te wijzigen. 

De NightBalance wordt met een band om het bovenlichaam aangebracht voor het slapen gaan. Wanneer de patiënt op de rug wil gaan liggen dan geeft het apparaatje een lichte trilling af. Deze prikkel is voldoende om de slaper van houding te laten veranderen..

Uit 2 klinische onderzoeken blijkt dat de NightBalance uitstekend zijn werk doet. Inmiddels heeft zorgverzekeraar Achmea besloten het apparaatje te vergoeden. Of de andere zorgverzekeraars dit voorbeeld gaan volgen is niet bekend.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.