Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen – Waarom liggen vrouwen ’s nachts vaker wakker dan mannen? Terug naar blog overzicht

Slapen – Waarom liggen vrouwen ’s nachts vaker wakker dan mannen?

Vrouwen maken zich zorgen en dan met name zorgen over de financiën. Dat is de belangrijkste reden waarom vrouwen de slaap niet kunnen vatten. Mannen kunnen wakker liggen zonder een duidelijke reden. Een Amerikaanse enquête gehouden onder 1000 vrouwen en mannen toonde dit aan.

Vrouwen maken zich meer zorgen

30% van de ondervraagde vrouwen gaf aan ’s nachts wakker te liggen over geldzorgen. 66 % van de vrouwen regelt tegenwoordig de financiën van het gezin. Het is dus niet verrassend dat hen dit uit de slaap houdt.

35% van de mannen die aan de enquête deelnamen gaf aan wakker te liggen om niets.  

Daarnaast stellen vrouwen, in plaats van te slapen, lijstjes op met zaken die gedaan moeten worden. Ook het werk is een reden om de slaap niet te kunnen vatten. Verder blijkt ook dat vrouwen zich meer storen aan een puinhoop in huis dan mannen.  

De nacht blijkt het enige dagdeel te zijn waarop vrouwen ontspannen over  verschillende zaken kunnen nadenken. De oplossing is dan ook om overdag tijd te reserveren voor zaken die je zorgen baren. Laat deze zaken los voordat je het bed in stapt.

 

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.