Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Slapen in de zomer: zo houd je jouw slaapkamer koel Terug naar blog overzicht

Slapen in de zomer: zo houd je jouw slaapkamer koel

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en het is lekker warm buiten: de zomer is weer begonnen! Overdag zijn de hoge temperaturen heerlijk, maar ’s nachts kunnen ze voor heel wat ongemak zorgen. In dit blogartikel hebben we de beste tips op een rijtje gezet, zodat jouw slaapkamer helemaal summer proof is!

1. Zet meerdere ramen open

Door meerdere ramen open te zetten creëer je tocht. Zo blaast er een lekker briesje door je slaapkamer én wordt de warme lucht naar buiten geblazen.

2. Geen dekbed

Een van de meeste effectieve manieren om je bed koel te houden, is het vervangen van je dekbed voor een katoenen laken. Zo wordt de warmte niet vastgehouden en lig je toch onder de dekens!

3. Katoen

Naast een katoenen laken, is ook katoenen nachtkleding aan te raden! Katoen is namelijk lekker licht, luchtig en vochtabsorberend.

4. Verfrissende douche

Koel jezelf lekker af voordat je gaat slapen met een verfrissende douche. Zo kan je lekker fris onder de lakens kruipen!

5. Glaasje water

Zet een glas koud water naast je bed. Op deze manier blijf je gehydrateerd en hoef je ’s nachts je bed niet uit!

6. Avondeten

Staat er een warme zomernacht voor de boeg? Zorg er dan voor dat je geen zware avondmaaltijd eet. Daarnaast adviseren we je ook om niet veel alcohol te drinken. Zo hoeft je lichaam minder hard te werken en krijg je het minder snel warm!

7. Kruik

Wil je ’s nachts tegen iets koel aankruipen? Vul dan een kruik met ijskoud water. Zo blijven jij en je bed heerlijk koel!

 

Hopelijk kom je deze warme zomernachten een stuk aangenamer door met deze handige tips!

  

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.