Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Val makkelijker in slaap dankzij traditionele Chinese slaaptechniek Terug naar blog overzicht

Val makkelijker in slaap dankzij traditionele Chinese slaaptechniek

Wordt u regelmatig midden in de nacht wakker, dan kan traditionele Chinese geneeskunde (TCM) een oplossing bieden. TCM is de verzamelnaam van de diverse vormen van Chinese geneeskunde, waar acupunctuur een belangrijk onderdeel van is.

Het uitgangspunt van TCM is dat elk orgaan een biologische klok principe heeft. Deze klok heeft een tijd van hoog energieverbruik en een tijd van laag energieverbruik. Daarom is er een optimale tijd voor elke activiteit van oefening en eten tot seks en rusten. Als u uw dag organiseert volgens uw biologische klok zal u de beste dag en nacht hebben.

In de avond wordt volgens TCM het bloed, de lever en de longen gereinigd en worden toxines verdreven. Dit is de reden waarom slaap zo belangrijk is. Wakker worden midden in de nacht is volgens de leer van TCM een symptoom van een onderliggend probleem.

Als u wakker bent tussen 01:00 en 03:00 kan de lever een probleem hebben met afvalverwerking. Dit kan zeer irriterend zijn en leiden tot slapeloosheid, frustratie en woede. Om de lever te versterken en dit probleem op te lossen, kunt u kijken of u een wrok houdt tegen iemand. Als dat zo is, werk dan aan uw wrok en woede om het op te lossen.

Wakker worden tussen de 03:00 en 05:00 is het zoveelste teken van emotionele beroering. Rouw en verdriet word met name geassocieerd met de longen. Tijdens deze uren, reinigen de longen zichzelf van giftige opbouw. Daarom als u wakker wordt door hoesten, kan uw lichaam signalen geven dat uw longen problemen hebben met het opruimen van giftige stoffen. Diepe ademhalingsoefeningen kunnen uw helpen terug in slaap te vallen en uw longen te helpen om aan energie te komen.

Ontwaken in het midden van de nacht is een teken van te veel energie. Om weer in slaap te vallen vouwt u warme dekens of kleding om uw schouders. Adem een paar keer diep in en uit om het lichaam van negatieve energie te bevrijden.

Ga na gedane oefening weer liggen en sluit uw ogen. U kunt worden verrast om te zien hoe snel u weer in slaap bent gevallen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.