Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Vrouwen en slaap: 5 eenvoudige stappen om de slaap te verbeteren Terug naar blog overzicht

Vrouwen en slaap: 5 eenvoudige stappen om de slaap te verbeteren

Vrouwen zijn doorgaans slechtere slapers dan mannen. Het is daarom van belang dat vrouwen veel aandacht schenken aan oplossingen die de kwaliteit van de nachtrust verbeteren. 

Wat kunt u ondernemen om uw slaap te bevorderen

Een tekort aan slaap kan tot een aantal gezondheidsproblemen leiden. Hierbij moet u denken aan een verhoogde kans  op een verkoudheid of gewichtstoename. Maar ook kan onvoldoende slaap over een langere periode leiden tot een verhoogd risico op hartfalen of diabetes.

Voor een optimale gezondheid en dagelijks functioneren dient een volwassene elke nacht over 7 tot 9 uur goede slaap te beschikken. Ongeveer 60% van de vrouwen kan aan deze doelstelling niet voldoen.

Deze situatie kan door insomnia (chronische slapeloosheid) of een andere medische reden worden veroorzaakt. Maar de meeste vrouwen met een langdurig tekort aan slaap gaan niet op tijd naar bed of blijven niet lang genoeg op het bed liggen. 

Tips die tot een goede nachtrust leiden.

1. Creëren een slaapheiligdom. Reserveer uw slaapkamer voor rust en intimiteit. Zorg er daarbij voor dat u de ideale slaapkamertemperatuur van 14 tot 16 graden Celsius niet uit het oog verliest. Verwijder een televisie, computer, smart phone, tablet of daarvan afgeleide producten uit uw slaapkamer.

2. Maak gebruik van een hazenslaapje indien noodzakelijk. Een slaapje overdag kan het tekort aan slaap tijdens de nacht gedeeltelijk opvangen. Maar een dergelijk slaapje kan er ook de oorzaak van zijn dat u 's nachts minder goed slaapt. Beperk daarom een hazenslaapje tot 20 tot 30 minuten per dag.

3. Vermijd cafeïne in de middag en avond en beperk uw alcoholconsumptie. Cafeïne kan wel tot 12 uur actief in uw lichaam blijven. Alcohol zal in eerste instantie als een verdovend middel werken maar zal de slaap gedurende de nacht ernstig verstoren.

4. Zorg voor een regelmatige sportinspanning maar niet binnen 3 uur voor het naar bed gaan. Een fysieke oefening werkt namelijk als een korte termijn stimulator waardoor u te fit wordt om snel de slaap te kunnen vatten.

5. Zorg voor regelmaat bij het naar bed gaan en opstaan. Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Op zijn minst op werkdagen. In het weekeinde kun u een afwijkend slaapregime onderhouden. U kunt dan ook een eventueel tekort aan nachtrust inhalen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.