Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Vrouwen en slaap Terug naar blog overzicht

Vrouwen en slaap

Vrouwen houden van winkelen, mannen van voetbal. Dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus wisten we al... Maar er is een nog groter verschil tussen mannen en vrouwen: de manier waarop ze slapen. 

Opmerkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen

Vrouwen vallen sneller in slaap

Gemiddeld vallen vrouwen sneller in slaap dan mannen, namelijk in ongeveer 9.3 minuten. Mannen daarentegen vallen pas in slaap na 23.2 minuten (uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Vrouwen hebben 10 tot 20 minuten meer slaap nodig dan mannen, omdat het brein van vrouwen complexer is en vaker bezig is met het multitasken van dagelijkse activiteiten. Omdat de hersenschors zichzelf herstelt en rust tijdens de slaap, hebben vrouwen meer tijd nodig om hun hersencellen op te laden. 

Vrouwen grotere kans op slapeloosheid

Vrouwen hebben 2 tot 3 keer meer kans om te lijden aan slapeloosheid in vergelijking tot mannen. Vanwege hun biologische klok zijn vrouwen geneigd eerder naar bed te gaan en eerder op te staan dan mannen. Dit maakt het vaak moelijker om aan het einde van de nacht in slaap te blijven, wat daarom bijdraagt aan de slapeloosheid onder vrouwen. 

Vrouwen slapen gemiddeld dieper dan mannen, vooral in het begin van de nacht. Dit verklaart het feit dat vrouwen vaak beter om kunnen gaan met slaaptekort dan mannen. 

Het slaapritme van vrouwen wordt beïnvloed door levensgebeurtenissen, zoals de menstruatiecyclus, een zwangerschap en de de menopause.

Mannen zijn over het algemeen meer vatbaar voor slaapstoornissen, zoals hinderlijke slaap apneu, en worden 's nachts vaker wakker.

 

Over de auteur

Jorien Joldersma
verdiept zich in slapen, matrassen, lifestyle, slaaptrends en alles wat met slapen te maken heeft. Op Welke-Matras zal zij bloggen over deze onderwerpen, zodat u op de hoogte blijft van al het moois en nieuws op het gebied van slaap en slaapbenodigdheden.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.