Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Boxspring kopen

U staat op het punt een boxspring te kopen maar wat is nou echt belangrijk bij de aanschaf van een goede boxspring? WelkeMatras? heeft voor u onderzocht op welke punten u moet letten bij het aanschaffen van een boxspring.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Boxspring kopen

Waar moet u opletten bij het kopen van een boxspring.

Wanneer u een boxspring kopen gaat moet u letten op de volgende punten:

 • Lichaamsgewicht / lichaamsondersteuning
 • Levensduur
 • Wasbare matrastijk
 • Vochtregulatie
 • Stabiliteit van boxspring
 • Onderhoud

Stevigheid

De meeste boxspring combinaties kunnen een lichaamsgewicht van 120kg dragen. Er zijn ook boxspring combinaties die dit gewicht niet kunnen dragen vraag daarom ook altijd aan de verkoper wat het maximale gewicht is wat een boxspring kan dragen. let hier goed op wanneer u een boxspring kopen gaat.

Levensduur

De gemiddelde levensduur van de boxspring is circa 20 jaar, de bekleding van de boxspring wordt naar een aantal jaren wel minder fris. Dit komt doordat huisstofmijt zich in de boxspring nestelt. Helaas is het nog niet mogelijk om je hele boxspring te laten reinigen. Gelukkig is het wel mogelijk bepaalde onderdelen van je boxspring schoon te maken. 

Wasbare matrastijk

Op boxsprings zit een matrastijk. Een matrastijk wordt ook wel een matrashoes genoemd! Deze matrashoes is vaak wasbaar. Kijk voor het wassen wel goed op de label van de matrashoes of de matrashoes in de wasmachine kan of dat het beter is om hem naar de stomerij te sturen! Het energy+ matras is voorzien van een wasbare protector/matrashoes.

Vochtregulatie

Gemiddelde geven mensen per nacht  250ml tot een paar liter vocht af. 75% van deze vocht wordt via het dekbed geabsorbeerd en 25% via het matras. De boxspring heeft de best ventilerende werking, Het matras en de toplaag bepalen samen de vochtabsorptie.

Stabiliteit

Een boxspring heeft gemiddeld 6 poten, door de 6 poten heeft u minder last van kuil vorming in uw matras waardoor u beter op de matras ligt en u fijner slaapt op uw boxspring.

Let tijdens het aankoopproces van een boxspring altijd op deze punten. Zodat u de juiste keuze maakt en u in de nacht beter uit rust en in de ochtend fitter opstaat.

Wij van welke-matras willen u nog op twee voordelen van een boxspring attenderen namelijk:

 • Een groot voordeel van de boxspring is dat de boxspring goed ventileert dit komt door de open constructie van de veren die zich in de boxspring bevinden.
 • Een tweede voordeel van de boxspring is dat in de loop van jaren het assortiment van de boxsprings heel ruim is geworden. Hierdoor kunt u de perfecte boxspring kopen die bij uw slaapkamerinterieur past.

Onderhoud

Na verloop van jaren zal een boxspring met matras bij slecht onderhoud uitgroeien tot het meest vervuilde gebruiksvoorwerp in huis. Je moet hierbij echt denken aan enkele kilo's vervuild materiaal dat bestaat uit vocht, bacterien, schimmels, huidschilfers, levende en dode huistofmijten, de uitwerpselen van deze beestjes en haren. Een boxspring vergt dus zeker wel wat onderhoud. Maar voorkomen is beter dan genezen. Tegenwoordig zijn er zogenaamde schone boxsprings op de markt die ernstige vervuiling voorkomen door slimme technologieen.

Boxspring test

Wat nu de beste boxspring is, is lastig om te testen. Er zijn momenteel veel verschillende merken en opties dat elke boxspring vrijwel uniek in zijn soort is. De consumentenbond heeft in mei 2011 een test onder boxsprings gedaan, maar ook hier is geen duidelijke winnaar uitgekomen. Wilt u de beste boxspring in huis? Dan zult u toch eerst meerdere modellen moeten uitproberen. Lees voordat u naar de winkel gaat slimme tips om een boxspring te testen.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

A.Gazenbeek

A.Gazenbeek

Op zaterdag 03 september 2016 stelde A.Gazenbeek de vraag:


In 1985 kocht ik bij u een slaapkamer inrichting met o.a. een boxspring Meilleur 90-20.De motor voor het opzetten van het hoofdeinde is defect.Is zo'n motor te vervangen?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 05 september 2016


Geachte mevrouw, heer Gazenbeek, Ik denk dat u zich vergist. De door u genoemde slaapkamer is niet door ons verkocht. Wij verkopen immers geen slaapkamers en ook niet de door u genoemde boxspring. Ik raad u aan contact op te nemen met de winkelier waar u destijds de goederen van heeft afgenomen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Safiera

Safiera

Op vrijdag 24 juni 2016 stelde Safiera de vraag:


Hoi, ik heb last van schouder een nek/ artrose, welke matras of boxspring raad u aan ?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 26 juni 2016


Geachte mevrouw Safiera, Om u van een goed advies te voorzien heb ik toch wat meer informatie van u nodig. Ik nodig u uit naar de homepagina van onze website te gaan. Daar vindt u de MatrasHulp. Zodra ik de door u ingevulde vragenlijst heb ontvangen, krijgt u van mij een persoonlijk advies. Ik heb hier ongeveer 2 werkdagen voor nodig. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .