Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Eastborn boxspring

Eastborn historie

Eastborn is in het jaar 1959 opgericht en heeft zijn moderne fabriek gevestigd in Vroomshoop. Sinds het jaar 2007 maakt Eastborn deel uit van internationale concern Hilding Anders uit zweden. Samen met dit concern heeft Eastborn 2 woorden als synoniem staan voor hun matrassen en boxsprings namelijk: kwaliteit en duurzaamheid. 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Eastborn boxspring

Eastborn heeft een rijke collectie aan boxsprings hieronder zullen er enkele worden uitgelegd.

Eastborn boxspring nummer 10

De Eastborn boxspring nummer 10 wordt ook wel vergeleken met een voetballer. Op de Eastborn website word hij de spelverdeler van alle Eastborn boxsprings  genoemd. Dit komt doordat al het goede van een spelverdeler zich in deze boxspring bevindt volgens Eastborn. Het fijne voor een coach (u als koper) is dat hij zijn spelverdeler makkelijk kan samen stellen. Natuurlijk als bij een voetballer hangt er ook een prijskaartje aan de Eastborn boxspring nummer 10. Als coach van de spelverdeler kunt u kiezen voor de standaard uitvoering tegen de prijs van €1999,- en voor de elektrische uitvoering tegen de prijs van € 2999,-

Wilt u meer tips over de aankoop van een boxspring? Bekijk dan onze boxspring kopen pagina. 

Eastborn boxspring Easy 20

Het Easy 20 model in de collectie Eastborn boxsprings wordt door Eastborn zelf omschreven als het instapmodel. Deze boxspring is zonder poten ongeveer 20 cm hoog. Het is een vaste boxspring met een kern van bonellveren. De boxspring Easy 20 is leverbaar met de stoffen Joy en Smile, elk verkrijgbaar in verschillende kleuren. De boxspring wordt geleverd inclusief poten van het type Easy. 

De Easy boxspring collectie bestaat uit de Eastborn Fashion en de Eastborn Image. De Fashion is een vaste Easy 20 boxspring, uitgerust met Feel Fit P4 matrassen, een Easy kwaliteitsschuim topdekmatras en hoofdbord Fashion.  De Image is een vaste Easy 20 boxspring met Feel Fit P4 matrassen en hoofdbord Image. Zowel de Fashion als de Image boxspring zijn standaard voorzien van zwarte cilindrische pootjes. De Fashion boxspring is verkrijgbaar vanaf € 1799,-, de Image boxspring vanaf € 1499,-.

Eastborn boxspring Smart 20

De Smart 20 boxspring van Eastborn is een instapmodel met pocketvering. Ook deze boxspring is zonder poten ca. 20 cm hoog en bevat een interieur van pocketvering. De Smart 20 boxspring wordt geleverd inclusief poten van het type Perfect/Smart, maar zijn ook uit te rusten met voetelementen.

De Smart collectie bestaat uit boxsprings van de typen Newcastle, Perth, Jamestown, Bellingham en Hamilton.  

De Newcastle boxspring bestaat uit een vaste Smart 20 boxspring, Feel Fit P4 matrassen, een Smart topdekmatras van comfortschuim en het hoofdbord Newcastle. De Newcastle boxspring is verkrijgbaar vanaf € 1999,-.

Boxspring Perth is een Smart boxspring uitgerust met Feel Fit P4 matrassen, een Smart topdekmatras van latex en hoofdbord Perth. De Eastborn Smart 20 Perth boxspring is verkrijgbaar vanaf € 2499,-.

Eastborn boxspring Smart 25

Eastborn's Smart 25 boxspring is het meer uitgekiende Eastborn model. De boxspring van ongeveer 25 cm hoog (zonder poten) is een vaste boxspring met een frame van vurenhout en een interieur van pocketvering. De Smart 25 boxspring wordt geleverd inclusief poten van het type Perfect/Smart.

Eastborn boxspring Perfect 30

De Perfect 30 is het meest luxe boxspringmodel van Eastborn. De boxspring is ca. 30 cm hoog en heeft een kern van pocketvering. De Perfect 30 is een vaste boxspring met een MDF kader van 10 cm en bodem. De bijgeleverde poten zijn van het type Perfect/Smart. 

De boxsprings van Eastborn zijn niet leverbaar in afwijkende maten, maar zijn wel allemaal leverbaar in een vaste of verstelbare variant. Het is niet mogelijk om een verstelbare boxspring naast een vaste boxspring te plaatsen. 

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Van duijn

Van duijn

Op maandag 30 oktober 2017 stelde Van duijn de vraag:


Ik heb twee jaar geleden een eastborn boxspring gekocht met topper. Helaas slaap ik er niet lekker op. Mijn heupen doen pijn. Is het matras achteraf te hard gekocht?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 30 oktober 2017


Beste mevrouw Van Duijn, Het is van een afstand altijd moeilijk om een situatie te beoordelen. Wanneer uw klacht al vanaf dag 1 aanwezig was, dan is er sprake van een duidelijke mismatch tussen u en de boxspring. Dat de combinatie topper/matras voor u een te hard oppervlakte vormt kan zeker de oorzaak van uw klacht zijn. Ik stel voor dat u de topper vervangt door een traagschuim topper. Hierdoor ontstaat een drukverlagende werking en een aangenamer ligcomfort. Bij de aanschaf van een traagschuim topper dient u wel te organiseren dat u gratis mag proefslapen. Alleen op deze wijze weet u dat het product voor de oplossing gaat zorgen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Kees Honders

Kees Honders

Op dinsdag 15 augustus 2017 stelde Kees Honders de vraag:


Wij kochten bij een beddenspeciaalzaak een boxspring 90/200 Scala 21 Vivaldi met geharde zakjes veren en geprofileerde latex met 5 zones in 2005. Welke matrassen kunnen hier het beste op gelegd worden? v

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 16 augustus 2017


Geachte heer Honders, Van belang is te weten hoe oud uw boxspring is en in welke conditie deze verkeert. Het kopen van een nieuw matras is alleen dan zinvol wanneer de boxspring nog goed van lijf en leden is en niet doorhangt. Op de homepagina van onze website vindt u de Matraskeuze Hulp. Wanneer u de vragenlijst volledig heeft doorgelopen, ontvangt u een passend matrasadvies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .