Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Boxspring vergelijken

Waar voldoen de beste boxsprings aan? Waar moet u nu eigenlijk op letten bij de aankoop van een nieuwe boxspring?
Wij zetten door voor en nadelen voor u op een rij. Zo kunt u makkelijker de juiste keuze maken.

Naast de kwaliteit van de boxspring zijn ook de voorwaarden van de verkopende partij van belang.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Waar op te letten bij de beste boxspring.

Weten waar u op moet letten om de juiste boxspring te kopen is erg belangrijk. 

Onderstaande punten zijn volgens welke-matras en de consumentenbond het belangrijkst. 

Lichaamsgewicht / lichaamsondersteuning
Levensduur
Wasbare matrastijk
Vochtregulatie
Stabiliteit van boxspring
Onderhoud
 • Lichaamsgewicht / lichaamsondersteuning
  De meeste boxspring combinaties kunnen een lichaamsgewicht van 120kg dragen. In de praktijk komt het voor dat niet alle boxspringen hier geschikt voor zijn. Zorg altijd dat u navraagt waarvoor de boxspring bestendig is. 
 • Levensduur
  Een goede boxspring zal minimaal 20 jaar mee kunnen gaan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u na een aantal jaar alweer voor een nieuwe moet gaan kijken.  Een goede boxspring leverancier levert ook altijd een garantie.
 • Veerkracht
  Hoe goed kan de boxspring in combinatie met het matras zich vormen naar de contouren van het lichaam en de verschillende delen van het lichaam in de juiste mate ondersteunen? Het bed moet genoeg meeveren waar nodig. Wanneer u op het bed ligt, en het matras en de boxspring passen zich op uw lichaamsbouw aan. Dan weet u dat het matras genoeg veerkracht heeft.
 • Vochtregulatie
  Gemiddeld geven mensen per nacht  250ml tot een paar liter vocht af. 75% van deze vocht wordt via het dekbed geabsorbeerd en 25% via het matras.  Het is dan ook uitermate belangrijk dat het matras en de boxspring goed het vocht verwerken. De beste boxsprings hebben dan ook een solide vochtverwerking.
 • Stabiliteit van boxspring
  Als je in bed omdraait, bewegen de meeste matrassen nog wat na. Bij het ene matras is de nabeweging heviger en langer dan bij de andere. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen te veel nabeweging niet prettig vinden, maar te weinig ook niet. Zorg dus altijd dat u het matras en boxspring uitprobeert zodat u zeker weet dat het matras bij u past.
 • Onderhoud.
  Na enkele jaren zal een boxspring met matras kunnen uitgroeien tot het meest vervuilde gebruiksvoorwerp in huis. Zorg dan ook altijd dat het matras en boxspring een manier hebben van afvalverwerking.

Welke boxspring

Wij zetten een aantal vergelijkbare boxpsrings voor u op een rij met daarbij de kwaltieit van de boxspring en de bijkomende voorwaarden. Alle boxsprings voldoen aan bovenstaande criteria.

ClimaBest Boxspring

De ClimaBest Boxspring van Living Comfort is de eerste die voldoet aan bovenstaande eisen. Het is een hoogstaand product dat een betere prijs/kwaliteit verhouding geeft tegenover de meeste concurrenten. de Boxspring is gemaakt met de gedachte: Hoe kan ik het slapen fijner maken. Hetgeen dat het product zo speciaal maakt is dat er een 14 dagen proefslapen bij aangeboden wordt. Dit zodat u altijd de juiste keuze maakt.

Swiss Sense 3650 boxspring

De Swiss Sense 3650 voldoet ook aan bovenstaande eisen. Het mooie aan deze boxspring is dat het een garantie geeft van 25 jaar op de veer en de frame.Het product staat er dan ook om bekend dat het een hoge kwaliteit blijft aanhouden voor een langere periode.

Auping Kiruna Sami Boxspring

Auping Kiruna Sami Boxspring onderscheidt zich door haar strakke vormgeving. Deze boxspring staat bekend om de perfecte ventilatie. In combinatie met de juiste ondersteunende toppers en matrassen garanderen ze een ongeëvenaard persoonlijk slaapcomfort.
U heeft de keuze uit een uitgebreide collectie van luxe en kleurrijke stoffen.

Beste Boxspring

Wat nu zonder twijfel de beste boxspring is, is lastig om te testen. Er zijn momenteel veel verschillende merken en opties dat elke boxspring vrijwel uniek maakt in zijn soort. Wilt u de beste boxspring in huis? Dan zult u toch eerst meerdere modellen moeten uitproberen.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.