Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Over Boxsprings

Wanneer u op zoek gaat naar een boxspring komt u veel diverse modellen tegen met uiteenlopende prijzen. Een goede vergelijking maken tussen boxsprings is een lastige aangelegenheid gezien de ruime keuze en de prijsverschillen. Bij het vergelijken van een boxspring kunt u letten op bijvoorbeeld de kwaliteit en de samenstelling van de Boxspring. 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Over Boxsprings

Kwaliteit 

Een boxspring kan uit diverse materialen opgebouwd zijn. Hetzelfde geldt voor het matras. Zo is de ene boxspring van massief hout, de ander is opgebouwd met een spaanplaat. Ook de vering van de boxspring kan verschillen. De meest voorkomende boxspringvering zijn een Bonell vering en de pocketvering. Een Bonellvering is erg comfortabel en heeft een wiegend karakter omdat alle veren aan elkaar geschakeld zijn. Een boxspring met pocketvering is steviger dan een boxspring met Bonell vering. Bij een boxspring van pocketvering zijn alle veren los van elkaar verpak in zakjes. Hierdoor heeft een dergelijke boxspring geen wiegend karakter, wat het draaien in bed makkelijker maakt.

Bovenop de boxspring kiest u een matras, welke ook weer uit verschillende materialen kan bestaan en verschillend opgebouwd zijn. 

Samenstelling 

De samenstelling van de boxspring aanbieding kan per merk en aanbieder verschillen. Het ene merk heeft een boxspring aanbieding voor alleen de boxspring (zonder matras, matrastopper en accessoires), het andere merk biedt een complete boxspringcombinatie, inclusief matras, matrastopper, hoofd- en voetbord. Het komt voor dat een boxspring alleen wordt aangeboden met een topper. Deze boxspringcombinatie is doorgaans van mindere kwaliteit omdat u zo de ondersteuning van het matras mist. 

Het is raadzaam binnen een prijscategorie verschillende boxsprings en merken met elkaar te vergelijken. Zo komt u erachter of de kwaliteit van een boxspring voldoet aan uw eisen. Ook kunt u de resultaten van de boxspring test van de Consumentenbond met betrekking tot de kwaliteit van boxspringcombinaties meenemen. Hieruit blijkt dat de prijs/kwaliteit verhouding per merk sterk kan verschillen. 

Proefslapen 

Een boxspring uitzoeken in een showroom door er 5 of 10 minuten op te liggen is vragen om moeilijkheden. U krijgt zo geen goed beeld van de boxspring, het is daarom niet verstandig om op basis van deze momentopname een keus te maken. Daarnaast heeft uw lichaam doorgaans wel een nacht of 10 tot 12 nodig om aan de boxspring te wennen. De ClimaBest Boxspring van LivingComfort test u daarom thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.


Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+,MediActive enTotalfit.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.