Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Over Boxsprings

Wanneer u op zoek gaat naar een boxspring komt u veel diverse modellen tegen met uiteenlopende prijzen. Een goede vergelijking maken tussen boxsprings is een lastige aangelegenheid gezien de ruime keuze en de prijsverschillen. Bij het vergelijken van een boxspring kunt u letten op bijvoorbeeld de kwaliteit en de samenstelling van de Boxspring. 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Over Boxsprings

Kwaliteit 

Een boxspring kan uit diverse materialen opgebouwd zijn. Hetzelfde geldt voor het matras. Zo is de ene boxspring van massief hout, de ander is opgebouwd met een spaanplaat. Ook de vering van de boxspring kan verschillen. De meest voorkomende boxspringvering zijn een Bonell vering en de pocketvering. Een Bonellvering is erg comfortabel en heeft een wiegend karakter omdat alle veren aan elkaar geschakeld zijn. Een boxspring met pocketvering is steviger dan een boxspring met Bonell vering. Bij een boxspring van pocketvering zijn alle veren los van elkaar verpak in zakjes. Hierdoor heeft een dergelijke boxspring geen wiegend karakter, wat het draaien in bed makkelijker maakt.

Bovenop de boxspring kiest u een matras, welke ook weer uit verschillende materialen kan bestaan en verschillend opgebouwd zijn. 

Samenstelling 

De samenstelling van de boxspring aanbieding kan per merk en aanbieder verschillen. Het ene merk heeft een boxspring aanbieding voor alleen de boxspring (zonder matras, matrastopper en accessoires), het andere merk biedt een complete boxspringcombinatie, inclusief matras, matrastopper, hoofd- en voetbord. Het komt voor dat een boxspring alleen wordt aangeboden met een topper. Deze boxspringcombinatie is doorgaans van mindere kwaliteit omdat u zo de ondersteuning van het matras mist. 

Het is raadzaam binnen een prijscategorie verschillende boxsprings en merken met elkaar te vergelijken. Zo komt u erachter of de kwaliteit van een boxspring voldoet aan uw eisen. Ook kunt u de resultaten van de boxspring test van de Consumentenbond met betrekking tot de kwaliteit van boxspringcombinaties meenemen. Hieruit blijkt dat de prijs/kwaliteit verhouding per merk sterk kan verschillen. 

Proefslapen 

Een boxspring uitzoeken in een showroom door er 5 of 10 minuten op te liggen is vragen om moeilijkheden. U krijgt zo geen goed beeld van de boxspring, het is daarom niet verstandig om op basis van deze momentopname een keus te maken. Daarnaast heeft uw lichaam doorgaans wel een nacht of 10 tot 12 nodig om aan de boxspring te wennen. De ClimaBest Boxspring van LivingComfort test u daarom thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.


Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Meijers

Meijers

Op zaterdag 23 december 2017 stelde Meijers de vraag:


Is het mogelijk dat een box spring uitgevoerd wordt met alleen een matras en een topper zonder dus een onderstuk met een veren pakket (dus een lege box met een spaanplaat)?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zaterdag 23 december 2017


Beste mevrouw. heer Meijers, Het woord boxspring betekent letterlijk: doos met veren. Zonder veren is er derhalve geen sprake van een boxspring. Om de prijs van een boxspring te drukken zijn er varianten op de markt gebracht met het uiterlijk van een boxspring. De binnenveren zijn dan bijvoorbeeld vervangen door een houten plaat. Dan heb je het feitelijk over een bedbodem met een hele slechte conformiteit. Je kunt dan net zo goed op de grond gaan slapen. Met vriendelijke groeten, {eter Trompert WelkeMatras.

wilma kleinleugemors

wilma kleinleugemors

Op dinsdag 17 oktober 2017 stelde wilma kleinleugemors de vraag:


Geachte Heer Trompert,Welk materiaal is het frame van de boxsprings ?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 17 oktober 2017


Geachte mevrouw Kleinleugemors, Voor de opbouw van een boxspring worden door fabrikanten verschillende materialen ingezet. Boxsprings variëren van een houten bodemplaat tot een 7-zone pocketveren interieur aan toe. Wanneer u met de boxspring de ClimaBest boxspring bedoelt dan kunt u gebruik maken van de volgende link: www.livingcomfort.nl/boxspring. U klikt dan bijvoorbeeld op het plaatje van de ClimaBest Comfort Boxspring. Aangekomen op deze pagina klikt u vervolgens op specificatie. Op de pagina die u dan ziet staat de door u gezochte informatie. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.