Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Het juiste matras

Het juiste bed is een samenspel tussen matras, bedbodem en kussen. Van deze 3-eenheid vormt het matras het belangrijkste onderdeel. Tegenwoordig is de boxspring veruit populaire. De keuze voor een dergelijk bed vindt dan vaak plaats op basis van het uiterlijk of de prijs. Naar de inhoud van het matras of de matrastopper wordt dan nauwelijks gekeken. Maar een mooie of prijsvriendelijke boxspring verandert al snel in een nachtmerrie wanneer het matras of de matrastopper niet voor de juiste match zorgen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Het matras vormt het hart van het juiste bed.

De keuzemogelijkheden voor een matras lijken wel oneindig groot. Wordt het een volledig schuim, een pockenveren of traagschuim matras of toch maar liever een latex matras? Of denk je aan een waterbed of luchtgeveerd matras? Is een hard, medium of juist zacht matras de beste keuze? Heb je het snel warm op een matras of juist niet? Verlies je tijdens de slaap veel of weinig lichaamsvocht? Heb je last van rugpijn of een ander lichamelijk ongemak? Daarnaast hangt aan een matras een prijskaartje dat kan variëren van een paar tientjes tot vele duizenden Euro’s. Je ziet door de bomen het bos vaak niet meer. De kans op een verkeerde aanschaf is dan ook levensgroot.

Bij de selectie van het beste matras zijn de volgende zaken van belang.

  • Conformiteit
  • Hardheid
  • Warmte-isolatie
  • Vochtregulatie
  • Prijs
  • Proefslapen
  • Garantie

Aanbevolen voor jou: 365 nachten proefslapen, Niet goed = Geld terug

WelkeMatras? heeft de volgende matrassen voor jou geselecteerd. Op al deze matrassen is 365 nachten proefslapen van toepassing met de garantie Niet goed = Geld terug. Onder deze voorwaarden loop je dus geen enkel risico.

 Energy+ matras MediActive matras LivingComfort Excellence matras


Matraskeuzehulp

Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze Matraskeuzehulp. Doorloop een aantal eenvoudige stappen en binnen enkele minuten krijg je een persoonlijk advies. En als beloning kun je het boek Slaap om te leven ter waarde van €19,95 gratis downloaden. Dan slaap je in ieder geval stukken beter.

Conformiteit

Onder conformiteit verstaan wij hoe goed het matras zich weet aan te passen aan jouw lichaamsvormen. Daarbij moet rekening worden gehouden met de vorm van het lichaam, het lichaamsgewicht, de lichaamslengte en de slaaphouding.

Hardheid

De hardheid bepaalt hoe diep je in het matras wegzakt. Bij een zacht matras kom je bij een vergelijkbare situatie dus iets dieper te liggen dan bij een hard matras. Zwaardere mensen en buikslapers bijvoorbeeld zullen meer baat hebben bij een hard matras. Maar ook jouw persoonlijke voorkeur speelt een belangrijke rol. Vind je een zacht of hard matras plezierig liggen, dan zal al snel je voorkeur voor de hardheid van te voren zijn bepaald.

Warmte-isolatie

De isolatie van een matras speelt een belangrijke rol hoe wij het matras ervaren. Isoleert het matras te weinig dan verlies je warmte en zal je het al snel koud krijgen tijdens de slaap. Als de isolatie te hoog is, zal dit leiden tot een onaangenaam warmtegevoel tijdens de nachtrust. Het juiste matras zorgt er voor dat je het in de zomer niet te warm krijgt en in de winter niet te koud hebt.

Vochtregulatie

Tijdens de slaap verlies je al gauw een glas water aan vocht. Sommige mensen raken zelfs 1 liter vocht kwijt. Een groot deel hiervan, ongeveer 2/3, zal richting het matras gaan. Is het matras niet voorzien van goede vochtregulerende eigenschappen, dan zal het slaapklimaat al snel klam en vochtig aanvoelen. Daarnaast zorgt vochtopbouw in het matras voor schimmelvorming en een afname van de kwaliteit.

Prijs

Voor elke portemonnee is wel een passend matras te vinden. Vaak wordt verondersteld dat hoe duurder het matras is hoe beter de kwaliteit wordt. De praktijk laat zien dat dit niet altijd het geval is. Maar laat je niet verblinden door die eenmalige aanbieding die alleen vandaag of dit weekeinde geldt. Wanneer prijs de allesbepalende factor is dan ligt een miskoop op de loer. Het spreekwoord “goedkoop is duurkoop” is er niet voor niets.

Proefslapen

Wanneer je een matras koopt zonder langdurig en vrijblijvend thuis te mogen proefslapen, dan neem je een onverantwoord risico. Immers door 1 of 2 minuten proef te liggen in een showroom kun je niet tot een verantwoord besluit komen. Je lichaam heeft zeker 2 tot 3 weken nodig om aan het nieuwe matras te wennen. Pas dan kun je vaststellen of het matras geschikt voor je is. Maar ook op een later moment kan het voorkomen dat je toch net iets zachter of harder wiltt te liggen. Dan moet het mogelijk zijn om het matras gratis aan te passen of om te ruilen.

De beste voorwaarden voor het proefslapen wordt geboden door LivingComfort Deze onderneming biedt 365 nachten gratis thuis proefslapen aan. In deze periode kan het matras gratis worden aangepast of omgeruild. En als het matras uiteindelijk niet bevalt, krijg je het betaalde geld terug.

Garantie

Aan goede matrassen is doorgaans een langere garantieperiode verbonden dan aan minder goede matrassen. De belangrijkste klacht op een matras is kuilvorming.Treedt dit op dan ontstaat al snel rugpijn of stijfheid. Een garantieperiode van 3 jaar zonder afschrijving is het minste wat u mag verwachten. Doorgaans zal een aanbieder van matrassen een garantieperiode van 5 tot 10 jaar aanhouden. Daarbij is het van belang of er sprake is van een aflopende garantie. Lees de garantievoorwaarden voordat u koopt dus goed door om een teleurstelling achteraf te voorkomen. Er zijn aanbieders van matrassen die wel 15 tot 25 jaar garantie aanbieden. Wees dan op uw hoede want geen enkele matras kan een dergelijke periode overbruggen.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.