Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Matras kiezen

Het kopen van een nieuw matras en passende bedbodem is geen eenvoudige opgave.  De kans om een geschikt nieuw matras te vinden is maar 25%!

Het moment dat u besluit een nieuwe matras aan te schaffen wordt u geconfronteerd met vele adviezen en wel honderden verschillende matrassen en bedbodems. Daarnaast variëren de prijzen enorm. Van enkele tientallen €€ bij Ikea tot vele duizenden €€ bij Hastens. Om de juiste keuze te maken voor uw nieuwe matras hebben wij de punten genoemd waar u op kunt letten bij de aanschaf van een nieuw matras.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Het juiste advies voor uw nieuwe matras

Eisen voor een nieuw matras

Het juiste matras voldoet aan de volgende eisen:

 1. Op correcte wijze het lichaam ondersteunen
 2. Het afgescheiden lichaamsvocht  snel en adequaat afvoeren
 3. Drukpunten op het lichaam tot een minimum beperken
 4. U moet er goed en prettig op kunnen bewegen
 5. Optimaal comfort bieden
 6. Maximale hygiëne verstrekken
 7. 10 jaar ongestoord gebruiksplezier

U vraagt zich nu wellicht af of een nieuw matras wel aan al deze voorwaarden kan voldoen.
Het antwoord is simpel: Ja.

Bij het kopen van een nieuw matras is het dus zaak dat u bovenstaande punten betrekt bij uw keuze en matrassen vergelijkt. Daarnaast speelt uw persoonlijke situatie een belangrijke rol.

Het juiste advies 

Om u te helpen tot een juiste keuze te komen heeft Welke Matras? de Matrashulp ontwikkeld. Door het invullen van de vragenlijst kunnen wij u van een passend advies voorzien voor uw nieuwe matras..

Vele soorten matrassen

Als u op jacht gaat naar een nieuw matras, dan zult u vaststellen dat er vele soorten en merken zijn. Dit maakt het niet gemakkelijk om tot de juiste keuze te komen.

Gaat u nieuwe matrassen met elkaar vergelijken, dan komt u grote verschillen tegen in eigenschappen van het matras en de prijs. Zonder een goed advies en zonder het nieuwe matras uitgebreid te testen is de kans groot dat u een verkeerde keuze maakt.

Op de Welke matras? website worden de diverse matrassoorten en de voor- en nadelen daarvan toegelicht.

Proefslapen is een must 

Maar de praktijk zal uiteindelijk uitwijzen of uw keuze ook de juiste keuze is. Wanneer u vijf minuten op een matras ligt kunt u geen goed oordeel geven over een matras. Kies daarom altijd voor een nieuw matras dat u thuis ten minste 14 dagen mag uitproberen. Pas dan weet u het zeker. Het lichaam heeft namelijk enkele dagen, soms weken, nodig om volledig te wennen. Hierdoor kan een matras de eerste dagen nog onwennig aanvoelen. 

Bekijk de video over het kiezen van het beste matras


Het matras eerst uitvoerig testen

Uitgebreid testen is noodzakelijk. Voordat u een nieuw matras koopt, is het raadzaam om het gekozen product eerst grondig te testen. Er zijn verschillende manieren van testen. Toch zitten enkele nadelen aan het proefslapen op bepaalde plekken. Daarom adviseren wij: ga thuis proefslapen!

Testen thuis

In alle rust thuis het nieuwe matras van uw keuze uitvoerig testen is de beste voorbereiding. Een goede mogelijkheid hiertoe wordt door een aantal, met name internetaanbieders, geboden. Deze fabrikanten maken het mogelijk uw nieuwe matras vrijblijvend thuis uit te proberen, alvorens u tot koop overgaat. Let daarbij wel op de voorwaarden die deze aanbieders verbinden aan het proefslapen.

Testen in een hotel 

Sommige fabrikanten bieden u een overnachting aan in een hotel om te gaan proefslapen. De kosten van de overnachting worden meestal niet in rekening gebracht als het matras van uw keuze wordt aangeschaft.

Testen in de winkel

Test u het nieuwe matras in een beddenspeciaalzaak, dan raden wij u aan op de volgende zaken te letten.

 1. Laat u niet verleiden slechts 5 minuten proef te liggen. Neem de tijd, ga gerust een uur liggen.
 2. Beperk het aantal matrassen dat u gaat testen. Wanneer u meer dan 3 matrassen uitprobeert weet u het verschil niet meer.
 3. Probeer het nieuwe matras uit met verschillende type kussens. Hetzelfde matras ervaart u vaak anders door van kussen te wisselen.
 4. Een zacht matras in de winkel kan na een nacht slapen té zacht zijn. Dit komt doordat het matras tijd nodig heeft om uw lichaamswarmte op te nemen en zich aan te passen aan het lichaam.
 5. Ga proefliggen in uw eigen slaaphouding

De MatrasHulp helpt

Wanneer u niet exact weet welk matras het best bij u past kunt u gebruik maken van onze MatrasHulp. Hierin kunt u alle slaapgegevens invullen en geeft onze slaapexpert u een passend advies. Ga direct naar de MatrasHulp.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Frank

Frank

Op maandag 17 oktober 2016 stelde Frank de vraag:


Is de Energy+ op Tenerife te koop?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 25 oktober 2016


Geachte heer Frank, Door een privé-omstandigheid ben ik nu pas in staat om op uw bericht te reageren. Excuses hiervoor. Nee, het Energy+ matras is niet op Tenerife te koop. Wel wordt het matras vanuit Nederland verscheept binnen Europa op kosten van de klant. Maar dat betekent wel dat de klant geen gebruik kan maken van het 14 dagen proefslapen en vooruit dient te betalen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Elly Videler

Elly Videler

Op dinsdag 17 november 2015 stelde Elly Videler de vraag:


Ik ben toe aan een nieuwe matras

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 18 november 2015


Geachte mevrouw Videler, Graag nodig ik u uit naar de homepagina van onze website te gaan. Daar vindt u de MatrasHulp. Na ontvangst van de ingevulde vragenlijst krijgt u van mij na enkele dagen een persoonlijk advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .