Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Beste matras

Wat is het beste matras? Deze algemene vraag kan helaas niemand beantwoorden. Uit het diverse aanbod van matrassen is niet een algemeen matras aan te wijzen als het beste matras.  De vraag die u zich moet stellen is: Wat is het beste matras voor mij? Maar ook deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden.  Door het overweldigende  aanbod  van matrassen, merken en prijzen is de markt voor matrassen ondoorzichtig geworden.  Op zoek naar het beste matras ziet de consument door de bomen vaak het bos niet meer.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Beste matras : Dat is het matras dat bij u past.

U staat centraal. Dus het beste matras is het matras dat het beste bij ú past.

Matrashulp

Om u te helpen het beste matras voor u te selecteren heeft Welke matras? de Matrashulp ontwikkeld die u gratis kunt inschakelen. Laat deze mogelijkheid niet onbenut.

Het Welke matras? Stappenplan

De zoektocht naar het beste matras begint met een goede voorbereiding. Het is verstandig het volgende stappenplan aan te houden.

 • Stap 1. U start met een eerste inventarisatie door de volgende vragen te beantwoorden: Wat is de reden dat ik op zoek ben naar een nieuw matras? Wat is voor mij belangrijk aan een matras? Heb ik een voorkeur voor een bepaald type matras? Welke eisen stel ik aan een matras?
 • Stap 2. Wanneer u deze vragen heeft beantwoord stelt u een budget samen. Hoeveel geld heeft u beschikbaar of wenst u uit te geven voor uw nieuwe matras? Hierbij mag u erbij vanuit gaan dat het beste matras voor u niet altijd duur hoeft te zijn.
 • Stap 3. Daarna gaat u zich op het internet oriënteren. Een bezoek aan een betrouwbare voorlichting website over matrassen, zoals Welke matras? en de Consumentenbond, helpt u al snel op weg. Welke merken en type matrassen zijn er zo al voor handen? Wat zijn de voor en nadelen? Wat zijn de prijzen? Deze onderdelen kunt u simpel en snel vergelijken op onze matras vergelijken pagina.
 • Stap 4. Hierna stel u een lijst op van de type matrassen, merken en prijzen die voor u in aanmerkingen zouden kunnen komen als beste matras. Maak deze lijst niet te kort.
 • Stap 5. Op het internet brengt u een bezoek aan de websites van de door u gekozen merken.
 • Stap 6. Na deze oriëntatie beperkt u het aantal keuzemogelijkheden tot maximaal 3 matras merken en/of matras soorten.
 • Stap 7. U brengt een bezoek aan 2 tot 3 gespecialiseerde slaapwinkels voor een eerste kennismaking met de door u geselecteerde merken en/of matras soorten. Of u bestelt via het internet het geselecteerde matras om thuis te gaan proefslapen.
 • Stap 8. U maakt een definitieve keuze voor het beste matras dat bij u past. Maar alvorens tot aankoop over te gaan is het verstandig uw matraskeuze thuis uit te proberen. De Consumentenbond adviseert niet voor niets eerst te gaan proefslapen.

De valkuilen

Tijdens uw zoektocht naar het beste matras komt u een aantal valkuilen tegen.

Het is belangrijk dat u rustig de tijd neemt om een aantal matrassen met elkaar te vergelijken. Wees dus niet te impulsief en laat u niet verleiden door aanbiedingen.Want vaak kunt u het matras niet terug brengen, maar enkel ruilen tegen een ander matras.                               Daarnaast heeft de verkoper een grote invloed op uw aankoop, een matras is een aankoop die u niet vaak doet. U heeft er daarom vaak wat minder verstand van. Inventariseer dus goed van tevoren, en laat u niet leiden door het advies van de verkoper. Een matras moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn, u bent er immers een behoorlijk bedrag voor kwijt, kijk goed naar de levensduur van een matras. Vaak is dit door de consumentenbond getest.  

De aandachtspunten

Let ook op de volgende zaken bij uw keuze voor het beste matras   

 1. Zijn er beoordelingen van consumenten beschikbaar over uw beste matras? Bijvoorbeeld de reacties van klanten bij Trustpilot geven een correct en onafhankelijk beeld.
 2. Wat zegt de Consumentenbond bijvoorbeeld over het door u gekozen matras? Zijn er testrapporten beschikbaar? Beste koop of Beste getest zijn goede indicatoren van de kwaliteit of kwaliteit/prijsverhouding.
 3. Is het matras voorzien van een kwaliteitslabel zoals TNO of TüV Rheinland?
 4. Is de verkopende partij aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) of Thuisswinkel.org?
 5. Wat zijn de garantievoorwaarden? Lees deze goed door want er zijn grote verschillen vast te stellen. Voorkom een teleurstelling achteraf.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

J van maren

J van maren

Op dinsdag 06 december 2016 stelde J van maren de vraag:


Ik ben nogal zwaar en heb veel rugpijn. Wat is voor mij dan het beste bed? Moet iets doorzakken maar niet te veel

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 08 december 2016


Geachte mevrouw, heer Van Maren, Op de homepagina van onze website vindt u de MatrasKeuze Hulp. Om een passend advies te geven heb ik toch echt wel wat meer informatie van u nodig. Daarom nodig ik u uit de vragenlijst van de Matraskeuze Hulp in te vullen waarna u een oplossing krijgt aangereikt. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

gevers bart

gevers bart

Op maandag 21 maart 2016 stelde gevers bart de vraag:


bij 2persoonsmatras gewicht van de slapers aangeven?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 21 maart 2016


Geachte heer Gevers, Een 2-persoons matras dien je naar mijn mening alleen aan te schaffen wanneer beide personen prima met het geselecteerde matras uit de voeten kunnen. Bij de keuze van een matras moet je maximaal egoïstisch zijn. Een matras is een persoonlijke keuze waarbij een partner geen rol van betekenis mag spelen. Immers het is onverstandig de kwaliteit van jouw nachtrust op te offeren voor een ander. Het gewicht van een persoon speelt, afhankelijk van het type matras, zeker een rol en dient derhalve altijd aan de matrasspecialist te worden gemeld. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.