Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Goedkope matrassen

Uit diverse tests van de Consumentenbond is duidelijk gebleken dat een goed matras niet duur hoeft te zijn.  Maar hieruit mag u niet concluderen dat een goedkoop matras altijd goed is. En wat de ene persoon als duur ervaart wordt door de andere persoon als goedkoop gezien. Het is maar net hoe groot of hoe klein de beschikbare beurs is.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Goedkope matrassen : Informatie, soorten en tips.

Goedkope matras aanbieders

Tegenwoordig wordt u overspoeld met aanbiedingen voor goedkope matrassen. Bekende aanbieders van dergelijke matrassen zijn Ikea, Kwantum, Leen Bakker, Matratzen Concord en Matras Direct. Het zijn met name deze landelijk opererende ketens die door grote volumes in te kopen een goedkoop matras kunnen aanbieden. Vaak worden goedkope matrassen in China, India en Turkije geproduceerd. Maar voordat u overgaat tot de aanschaf van een goedkoop matras is het verstandig de verschillende aanbiedingen en matras soorten goed met elkaar te vergelijken. Want goedkoop moet geen duurkoop worden.

Goedkope matras soorten

Polyether matrassen en binnenvering matrassen zijn goede voorbeelden van goedkope matrassen waarmee vaak wordt gestunt. Het ondersteunende vermogen, het ligcomfort en de levensduur van deze vaak te dunne matrassen is beperkt. Met name een goedkoop polyether matras kan al snel kuilvorming vertonen. Vanaf € 49,- kunt u al in het bezit van een dergelijk matras. Maar of u dan ook een gelukkige bezitter bent is de vraag. Maar ook pocketvering matrassen worden wel vaker in de categorie goedkoop matras aangeboden. Vanaf € 99,- kunt u al terecht bij de meeste discounters. Het zal u niet verbazen dat de kwaliteit van de pocketveren doorgaans beperkt is wat al snel tot veerkracht verlies en dus kuilvorming leidt. Koudschuim matrassen, latex matrassen en het traagschuim matras zult u niet snel als goedkoop matras aantreffen. De basis materialen zijn te duur om voor een goedkoop matras te worden ingezet. Toch zijn ook bij dit type matrassen grote prijsverschillen waar te nemen. Een voorbeeld. De bekende merken als Tempur, Auping en M-Line bieden traagschuim matrassen aan tegen hele hoge prijzen. Bent u in een goedkoop matras alternatief geïnteresseerd? Bekijk dan eens de prijsgunstige matras alternatieven.

Waarom zijn matrassen via webwinkels vaak veel voordeliger?

Webshops leveren vaak direct vanuit de fabriek in samenwerking met een logistieke partner, tevens vind een zeer hoge mate van automatisering plaats, waardoor onnodige kosten worden voorkomen. Zo worden bestellingen via webshops zeer efficient uitgevoerd. Nog belangrijk is dat middels webshops de dure tussenhandel wordt overgeslagen welke plaatsvind in de slaapspeciaalzaak. Aldaar is het doorgaans zo dat maar liefst 2,5 tot 3 de inkoopprijs aan marge wordt berekend. Samengevoegd leidt dit ertoe dat webshops vaak tot wel zeventig procent goedkoper hun matrassen aan kunnen bieden dan de slaapspeciaalzaak. Dit geldt met name voor kwalitatief hoogwaardige matrassen.

Onderhoud van goedkope matrassen

Goedkope matrassen vergen doorgaans meer onderhoud. Om de levensduur te verlengen is het verstandig deze matrassen met grote regelmaat te draaien en te keren. Daarnaast zijn goedkope matrassen doorgaans niet voorzien van vochtverwerkende materialen. Het is daarom zaak dergelijke matrassen vaak te luchten. De matrashoes is vrijwel nooit afneembaar. Dit betekent dat u eventuele vochtplekken en andere vlekken met de hand dient te verwijderen.

Aanbeveling

Indien u elke dag uitgerust en fit wilt opstaan is de aanschaf van een goedkoop matras niet altijd de beste keuze. Voor een studentenkamer of het logeerbed is een goedkoop matras vaak wel te overwegen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+ enMediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

jomi

jomi

Op dinsdag 07 juli 2015 stelde jomi de vraag:


zijn aloe vera matrassen aan te bevelen en wat is hun levensduur

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 10 juli 2015


Geachte mevrouw Jomi, Aloë Vera extract wordt wel toegevoegd aan de matrashoes. De claim die daaraan wordt opgehangen is dat het matras rustgevend en verkoelend werkt. Ook beweren sommige fabrikanten dat aloë vera bacterieremmend werkt. Helaas ben ik nog geen wetenschappelijk onderbouwde studies tegengekomen die de werking van aloë vera bij een matras aantonen. De levensduur van een dergelijk matras is afhankelijk van hoe de kwaliteit van de toegepaste materialen is opgebouwd. Zoals eerder gezegd is aloë vera een toevoeging aan de matrashoes en heeft als zodanig niets te maken met de kwaliteit van het matras zelf. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

Kim de Boer

Kim de Boer

Op vrijdag 09 januari 2015 stelde Kim de Boer de vraag:


Vraag mbt aanschaf matras: in vorige bericht ging iets mis, dus hierbij opnieuw mijn vraag:Geachte heer Trompert, Wij hebben ca. 7 jaar geleden, na ons goed te hebben laten voorlichten en ook proef gelegen te hebben, voor bijna 2000 euro 2 matrassen en lattenbodems gekocht bij Matras Direct in het Gooi. Nu, 7 jaar later, krijg ik ontzettend last van mijn onderrug tijdens het slapen en kan ik eigenlijk niet eens meer plat op mijn rug liggen zonder last hiervan te krijgen. Deze matrassen zouden toch wel een wat langere levensduur dan 7 jaar moeten hebben? Mijn man heeft nergens last van, maar die heeft een wat harder/steviger matras dan ik destijds gekozen. Wij draaien de matrassen met enige regelmaat om te voorkomen dat er kuilen etc. in komen, maar toch lig ik écht niet meer lekker. Na het slapen ben ik dan ook echt niet

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zaterdag 10 januari 2015


Geachte mevrouw De Boer,

Een levensduur van een slaapsysteem van 7 jaar is aan de korte kant maar er is zeker geen sprake van een uitzondering die de regel bevestigt. Daarnaast kan uw lichaam ook om een andere ondersteuning vragen dan 7 jaar geleden. Uw probleem hoeft dus niet direct voort te komen uit de veranderde kwaliteit van bijvoorbeeld uw matras. In ieder geval is het duidelijk dat de inhoud van uw bed aan vervanging toe is.

Op de homepagina van onze website vindt u de MatrasHulp. Ik stel voor dat u de vragenlijst doorloopt. Op basis van de door u gegeven antwoorden ontvangt u van mij een persoonlijk advies.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?.