Vraag het onze matrasexpert

Goedkope matrassen

Uit diverse tests van de Consumentenbond is duidelijk gebleken dat een goed matras niet duur hoeft te zijn.  Maar hieruit mag u niet concluderen dat een goedkoop matras altijd goed is. En wat de ene persoon als duur ervaart wordt door de andere persoon als goedkoop gezien. Het is maar net hoe groot of hoe klein de beschikbare beurs is.

Goedkope matrassen : Informatie, soorten en tips.

Goedkope matras aanbieders

Tegenwoordig wordt u overspoeld met aanbiedingen voor goedkope matrassen. Bekende aanbieders van dergelijke matrassen zijn Ikea, Kwantum, Leen Bakker, Matratzen Concord en Matras Direct. Het zijn met name deze landelijk opererende ketens die door grote volumes in te kopen een goedkoop matras kunnen aanbieden. Vaak worden goedkope matrassen in China, India en Turkije geproduceerd. Maar voordat u overgaat tot de aanschaf van een goedkoop matras is het verstandig de verschillende aanbiedingen en matras soorten goed met elkaar te vergelijken. Want goedkoop moet geen duurkoop worden.

Goedkope matras soorten

Polyether matrassen en binnenvering matrassen zijn goede voorbeelden van goedkope matrassen waarmee vaak wordt gestunt. Het ondersteunende vermogen, het ligcomfort en de levensduur van deze vaak te dunne matrassen is beperkt. Met name een goedkoop polyether matras kan al snel kuilvorming vertonen. Vanaf € 49,- kunt u al in het bezit van een dergelijk matras. Maar of u dan ook een gelukkige bezitter bent is de vraag. Maar ook pocketvering matrassen worden wel vaker in de categorie goedkoop matras aangeboden. Vanaf € 99,- kunt u al terecht bij de meeste discounters. Het zal u niet verbazen dat de kwaliteit van de pocketveren doorgaans beperkt is wat al snel tot veerkracht verlies en dus kuilvorming leidt. Koudschuim matrassen, latex matrassen en het traagschuim matras zult u niet snel als goedkoop matras aantreffen. De basis materialen zijn te duur om voor een goedkoop matras te worden ingezet. Toch zijn ook bij dit type matrassen grote prijsverschillen waar te nemen. Een voorbeeld. De bekende merken als Tempur, Auping en M-Line bieden traagschuim matrassen aan tegen hele hoge prijzen. Bent u in een goedkoop matras alternatief geïnteresseerd? Bekijk dan eens de prijsgunstige matras alternatieven.

Waarom zijn matrassen via webwinkels vaak veel voordeliger?

Webshops leveren vaak direct vanuit de fabriek in samenwerking met een logistieke partner, tevens vind een zeer hoge mate van automatisering plaats, waardoor onnodige kosten worden voorkomen. Zo worden bestellingen via webshops zeer efficient uitgevoerd. Nog belangrijk is dat middels webshops de dure tussenhandel wordt overgeslagen welke plaatsvind in de slaapspeciaalzaak. Aldaar is het doorgaans zo dat maar liefst 2,5 tot 3 de inkoopprijs aan marge wordt berekend. Samengevoegd leidt dit ertoe dat webshops vaak tot wel zeventig procent goedkoper hun matrassen aan kunnen bieden dan de slaapspeciaalzaak. Dit geldt met name voor kwalitatief hoogwaardige matrassen.

Onderhoud van goedkope matrassen

Goedkope matrassen vergen doorgaans meer onderhoud. Om de levensduur te verlengen is het verstandig deze matrassen met grote regelmaat te draaien en te keren. Daarnaast zijn goedkope matrassen doorgaans niet voorzien van vochtverwerkende materialen. Het is daarom zaak dergelijke matrassen vaak te luchten. De matrashoes is vrijwel nooit afneembaar. Dit betekent dat u eventuele vochtplekken en andere vlekken met de hand dient te verwijderen.

Aanbeveling

Indien u elke dag uitgerust en fit wilt opstaan is de aanschaf van een goedkoop matras niet altijd de beste keuze. Voor een studentenkamer of het logeerbed is een goedkoop matras vaak wel te overwegen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+, MediActive en Totalfit.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

harren

harren
maastricht

Op dinsdag 29 juli 2014 stelde harren de vraag:


Welke matras is het beste voor mijn kleinkind leeftijd 5jaar.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 29 juli 2014


Geachte mevrouw, heer Harren,

Op onze website staat een artikel over baby- en kindermatrassen. Bij de zoekmogelijkheid vult u het woord kindermatras in en geeft u de opdracht op dit woord te zoeken. U komt dan automatisch op het door mij bedoelde artikel. De door u gestelde vraag wordt aldaar beantwoord.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?.

Dick Sterkenburg

Dick Sterkenburg

Op vrijdag 25 april 2014 stelde Dick Sterkenburg de vraag:


Hallo, Ik heb inmiddels toch de matras van hetmeubelplein besteld. Omdat ik via u helaas geen gefundeerd antworod kreeg waarom dit matras niet goed zou zijn heb ik aan de hand van informatie op uw site de specificaties van dit matras opgevragd en daarna alsnog de koop gsloten(170 euro voor een 22cm dikke matras) 18cm dik zou 129 euro zijn geweest. de specificaties:

12cm pocketvering: 350 veren per m2 draaddikte: 1,6 en 1,8 mm 6 slags veren aan biee zeiden 4,5 cm hr55 koudschuim En ik kna zeggen het matras is echt geweldig hij is 140x200cm trouwens. Groeten, Dick

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 25 april 2014


Geachte heer Sterkenburg,

Fijn voor u dat u zo tevreden bent over uw aankoop. Ik hoop van harte dat u er vele jaren plezier van zult hebben.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?.

dick Sterkenburg

dick Sterkenburg

Op maandag 24 maart 2014 stelde dick Sterkenburg de vraag:


Hallo Peter,

Bedantk voor je antwoord maar ik heb het idee(als het niet zo is sorry alvast0 dat je mijn vraag hebt beantworod zonder de advertenties van het meubelplein te bekijken(via de zoekfunctie van marktplaats of google). Je kan bij dit bedrijf nameli afhalen en komen proefliggen(het is dus niet zo dat je alleen via marktplaats kan kopen er is ook een webshop en dus ok ene winkllel aan verbonden). Zelf gaf de medewerker aan dat ik dit matras ook kon proefliggen bij Beterbed waar het 600 euro kost. Wat ik van u als expert wilde weten is(als u de advertenties ziet) of het indrdaad een zodanig kwalitietsmatras betreft of dat dit nit klopt.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 24 maart 2014


Geachte heer Sterkenburg,

Een ander antwoord dan dat ik u eerder heb gegeven is voor mij niet mogelijk. Een serieuze partij die kwalitatief goede matrassen aanbiedt maakt geen gebruik van Marktplaats. Daarnaast zegt de aan het matras gekoppelde prijs genoeg over de kwaliteit. Voor een dergelijk bedrag kan geen matras worden geleverd dat over een langere periode een goed resultaat biedt.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?.

Dick sterkenburg

Dick sterkenburg

Op zondag 23 maart 2014 stelde Dick sterkenburg de vraag:


Hallo, Op marktplaats word geadverteerd doro het meubelplein in Venendaal. Ze bieden een pocketverigmatras(140 bij 200) aaan vor 129 euro en een 222cm dike variant voor 179 euro. Op uw site staat dat goedkope matrassen zelden een koudschuim omhulling hebben. Is dit dan wel of geen kwalitiet kunt u hier iets over zeggen?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 24 maart 2014


Geachte heer Sterkenburg,

Marktplaats is naar mijn mening niet het platform waar u zich op een veranantwoorde wijze kunt orienteren op een matras. Hoewel prijs niet alles zegt over een matras zijn de door u genoemde prijzen dermate laag dat de consequentie voor de kwaliteit duidelijk mag zijn.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?

.

Van Ranst Sylva

Van Ranst Sylva
Belgie

Op donderdag 19 december 2013 stelde Van Ranst Sylva de vraag:


Wat is de ideale stand van een lattenbodem ?

Heb een vaste lattenbodem met in het midden verstelbare noppen van zacht naar hard. Heb een goede matras sedert twee jaar. Ongeveer 2 x per jaar last van lumbago vandaar mijn vraag.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 20 december 2013


Geachte mevrouw Van Rast,

Uw vraag is niet zo maar te beantwoorden. De invloed van de lattenbodem is mede afhankelijk van de hoogte van het matras en het type materiaal waaruit het matras is opgebouwd. Zo zal het effect van een lattenbodem groter zijn bij een 18 centimeter hoog latex matras dan bij een 23 centimeter hoog traagschuim matras. Daarnaast past een minder harde instelling van de bedbodem beter bij de ene persoon dan bij de andere persoon. Tevens vraagt een lichaamsgewicht van 130 kilogram om een andere ondersteuning door de lattenbodem dan wanneer iemand 60 kilo weegt.

In het kort komt het er dus op neer dat u zelf, door te experimenteren, tot een juiste instelling van het lumbale gedeelte van de lattenbodem dient te komen. Helaas heb ik geen ander advies voor u.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
WelkeMatras?.