Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Matras op maat

Matrassen worden meestal in standaard maten aangeboden. Toch kan het voorkomen dat u behoefte heeft aan een matras op maat. De reden kan zijn dat u een andere lengte of breedte wenst van het matras. Maar ook een speciale matrasvorm komt wel eens aan de orde. Ook zijn er mensen die omwille van specifieke lichamelijke condities een matras op maat nodig hebben.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Matras op maat : Een matras passend bij uw behoefte.

Matras op maat bij lichamelijke klachten

Rugklachten maar bijvoorbeeld ook doorligwonden vragen soms om een specifiek matras. Voor een oplossing voor deze problemen kunt u bijvoorbeeld denken aan een traagschuim matras ook wel Nasa matras genoemd. Het matras CustoMatraz kan bijvoorbeeld een matras op maat leveren bij rugproblemen. Door middel van een intake gesprek en speciale metingen wordt een matras op maat voor u samengesteld.

Matras op maat bij afwijkende afmeting

In Nederland en België worden doorgaans matrassen tot 90 centimeter breed en maximaal 210 centimeter in lengte gevraagd. In Duitsland is de matras maat 100 centimeter breed heel populair. Dat komt omdat de slaapkamers in Duitsland doorgaans ruim van opzet zijn. In het Verenigd Koningkrijk zijn de matrassen in de maten Queen en King veel gevraagd. Terwijl in Spanje de maten van het matras doorgaans vrij klein. Vraagt uw persoonlijke situatie om een matras op maat dan zijn er in Nederland en België voldoende aanbieders te vinden die een matras aan uw wensen kunnen aanpassen. U dient er wel rekening mee te houden dat een standaard maat matras goedkoper zal zijn dan een matras op maat. Dit laatste type matras vergt doorgaans handwerk.

Matras op maat bij afwijkende vorm

Voor een boot of een caravan is het vaak noodzakelijk om het matras aan de ruimte beperkende omstandigheden aan te passen. Daarnaast zijn de standaard geleverde matrassen in een boot of caravan van beperkte kwaliteit en is het ligcomfort soms slecht. Wij kunnen ons dus goed voorstellen dat u deze situatie wenst te veranderen. Immers uw welverdiende vakantie moet u niet laten verpesten door een onvoldoende nachtrust. Er zijn diverse matrassen leveranciers die een matras op maat kunnen maken voor uw caravan of boot.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

cornelis.brekelmans@skynet.be

cornelis.brekelmans@skynet.be

Op dinsdag 16 januari 2018 stelde cornelis.brekelmans@skynet.be de vraag:


Maakt u ook ovale materassen voor wiegen?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 16 januari 2018


Geachte heer Brekelmans, Ovale matrassen voor een wieg worden door ons niet gemaakt. U kunt uw licht eens opsteken bij babymatras.nl. De bestelling kunt u online plaatsen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

ista

ista

Op dinsdag 19 april 2016 stelde ista de vraag:


pijn in onderrug in bed bij opstaan over

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 21 april 2016


Geachte mevrouw, heer, Indien de pijn in de onderrug al redelijk snel na het opstaan verdwijnt, dan heeft u waarschijnlijk te maken met een matras waar de fut uit is. U kunt dan overwegen uw matras te vervangen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .