Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Matras vervangen elke 10 jaar

Een goed matras gaat gemiddeld 10 jaar mee. Het verlies aan veerkracht en volume wordt na deze periode zodanig groot dat een matras niet meer voor de juiste lichaamsondersteuning kan zorgen. Daarnaast is de opbouw van vocht, huidschilfers en huisstofmijt in het matras na 10 jaar meestal aanzienlijk. Deze ongewenste materialen maken dan al een belangrijk deel uit van het gewicht van het matras. Soms wel meer dan 20%!

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Voorkom een futloos matras

Een matras verouderd langzaam.                                                                                                                       

Het gevaar zit in de langzame veroudering van de matrasmaterialen.  Je merkt  nauwelijks dat het matras steeds minder presteert. Bijvoorbeeld de rug-, schouder- en nekspieren passen zich aan deze langzaam verschlechterende slaapsituatie aan. 

Ben je verstandig of onverstandig?

Maar er komt een moment dat je steeds iets minder goed bent uitgerust, je iets stijver uit bed komt en je iets meer last van pijn in de onderrug krijgt. Maar daar valt nog wel mee te leven of toch niet? Het zijn de eerste signalen dat het matras aan vervanging toe is. Verstandige mensen voorkomen deze situatie en schaffen elke 10 jaar een nieuwe matras aan.

En sommige onverstandige mensen wachten met het vervangen van het matras wanneer het eigenlijk al veel te laat is. Als de pijn in de onderrug  niet meer is te verdragen. Je na het opstaan eerst een kwartier moet bewegen om van die hinderlijke stijfheid af te komen.  Elke nacht wordt je een aantal keren wakker waardoor je vermoeid opstaat. Je zo weinig slaapt dat je de hele dag futloos bent.

Profiteer van productvernieuwing – en verbetering

Daarnaast staat de matrassenindustrie natuurlijk ook niet stil. Er worden met regelmaat nieuwe producten  op de markt gebracht die het slaapcomfort aanzienlijk verbeteren.  Te denken valt aan traagschuim matrassen en ventilerende matrashoezen. Of matrassen die voorzien zijn van probiotica. Door tijdig jouw matras te vervangen doe je hier je voordeel mee.

Na 10 jaar is de fut wel uit jouw matras

Het is een misvatting dat ook de beste en vaak duurste matrassen langer dan 10 jaar meegaan. Dat is ook wel logisch. Immers bij een gemiddelde nacht slaap van 8 uur breng je in 10 jaar tijd ruim 29.000 uur door op je matras. 

Het is dus belangrijk dat je elke 10 jaar jouw matras vervangt.

Een goede nacht slaap op een goed presterende matras leidt er toe dat je ’s morgens fit en uitgerust opstaat. Dat je klaar bent voor een nieuwe actieve dag.  Dat wil jij jezelf toch niet ontzeggen?

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.