Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Matrassen review

Als u op zoek gaat naar een nieuwe matras wilt u weten wat ervaringen zijn van andere consumenten. Maar welke matrassen reviews zijn nou betrouwbaar en waar kan ik deze vinden? Wat op het internet staat hoeft natuurlijk ook niet altijd waar te zijn. Wij hebben een kijkje genomen naar verschillende “review websites” en geven onze mening.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Matrassen review

In ons onderzoek naar matrassen reviews hebben wij de volgende website bezocht:

Trustpilot.nl

Een goed voorbeeld van een website met betrouwbare matrassen reviews is Trustpilot.nl. Trustpilot.nl is een onafhankelijke review-verzamelsite en heeft dus geen baat bij een goede of slechte review. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij Trustpilot zodat hun klanten reviews kunnen geven. 

Betrouwbare reviews?

De enige mogelijkheid om een review achter te laten is na de aankoop van een product. Het zijn dus allemaal geverifieerde verkopen. Dit geeft een zeer betrouwbaar beeld van het product omdat niet iedereen zomaar iets kan zeggen over het product. Het enige nadeel van dit systeem is dat mensen die geen product hebben aangeschaft geen review kunnen achterlaten. Wanneer consumenten niet tevreden zijn over een product en daarom niet zijn overgegaan tot aanschaf van het product, kunnen zij dit dus niet laten weten. 

Beslist.nl

Een ander goed voorbeeld van een onafhankelijke review site is Beslist.nl. Beslist.nl is in Nederland zeer groot en kent dagelijks meer dan 300.000 shoppers. Zij vergelijken 15 miljoen producten en zorgen er voor dat u direct de producten op de webshops kan bestellen.

Betrouwbare reviews?

Iedereen kan op beslist.nl een review achterlaten mits zij een account hebben aangemaakt. Dus of het altijd betrouwbaar is weet u niet zeker. Wat beslist.nl goed doet is dat ze de producten op vier verschillende punten laten beoordelen. Dit zijn: bestelgemak, levering, aftersales en een totaal beoordeling. Elk punt kan dan nog apart worden toegelicht. Dit geeft een goed beeld van het product en de service eromheen. 

Google.nl | Places

Google places is nog redelijk nieuw en kent weinig reviews maar is wel al aan het groeien. Google places is gekoppeld aan je Google+ account zodat vrienden uw reviews kunnen zien. Dit komt over als zeer betrouwbaar, want als iemand die u kent positief is over een product dan moet het wel een goed product zijn.

Betrouwbare reviews?

Om een matrassen review achter te laten heb je een Google+ account nodig of kan je anoniem een recensie achterlaten. Wanneer iemand een review achterlaat met zijn Google+ account is dit zeer betrouwbaar. Je kunt naar zijn account gaan en zo weet je zeker dat het een echte consument is. Wanneer iemand anoniem een review achterlaat ontbreekt dit stukje vertrouwen. Wat leuk is aan Google places is dat je per vestiging een review kan schrijven. Zo kan je dus op zoek gaan naar de beste vestiging in jouw buurt.

Kassa.vara.nl

Kassa is een bekend review medium. Op kassa.vara.nl kunnen consumenten vragen stellen of reviews geven over producten en ook reageren op andere berichten. Dit levert veel interessante discussies op over producten. Een grote maar is wel dat reviews op vara kassa vaak anoniem zijn en door elke willekeurige persoon geplaatst kunnen worden, zonder dat zij ook daadwerkelijk geverifieerde kopers zijn.

Betrouwbare reviews?

Kassa heeft echter wel een ledensysteem. Iedereen kan een account aanmaken en zodoende vragen stellen en meedoen aan discussies. Wanneer je vaak reageert krijg je punten en zodoende rank je omhoog. Als dus iemand een hoge ranking heeft betekent dit dat hij al lang bezig is op dit forum en dit wekt vertrouwen. Het ligt er dus maar net aan wie de review heeft geschreven. Neem dit onderdeel bij het lezen van reviews op vara kassa dan ook mee in uw beeldvorming.

Consumentenbond.nl

De Consumentenbond is een vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van alle consumenten. Tweejaarlijks voeren zij de consumentenbond matrassen test uit , met daarin resultaten en bevindingen van vele type matrassen. 

Betrouwbare reviews?

Iedereen kan bij de consumentenbond een matrassen review achterlaten. Wat de reviews goed maakt is dat ze beoordeeld worden op specifieke punten die belangrijk zijn in een matras. Dit zijn: Lichaamsondersteuning, vochtverwerking, temperatuur, comfort, gemak van bewegen, afwerking en hanteerbaarheid. Daarnaast kan men nog zijn persoonlijke beleving neerzetten. De matras reviews komen over als betrouwbaar maar ook hier is het niet met 100% zekerheid zeggen.

Eindconclusie

Er zit redelijk wat verschil tussen de diverse review sites. Het is bij sommige sites moeilijk te zeggen of het nou echte reviews zijn of dat het bedrijf er zelf achter zit. Wilt u betrouwbare reviews van geverifieerde klanten lezen dan is Trustpilot.nl de beste site. Als u zit te twijfelen tussen twee vestigingen om te bezoeken, dan kunt u het beste kiezen voor Google Places om aldaar matrassen reviews te lezen.

Ons advies

Ga gewoon zo veel mogelijk review sites af. Hierdoor komt u veel verschillende meningen tegen en krijgt u het beste beeld van het matrassen merk. Ook is het verstandig om matrassen te vergelijken. Op onze matrassen vergelijken pagina kunt u reviews vinden van vele verschillende matrasmerken door bezoekers van Welke-Matras.

Matras beoordelingen video

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Ft

Ft

Op woensdag 25 mei 2016 stelde Ft de vraag:


Mijn moeder heeft een hernia in de rug en is 65 jaar. Welke type matras, wel of geen pocketvering, latex of nasa, hard/zacht/ medium? Wat adviseerde u? Wellicht de royal eastborn spring 200? Zie koppeling bij toelichting.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 26 mei 2016


Geachte mevrouw, heer, Was het maar zo eenvoudig om matras x,y of z aan te wijzen als oplossing bIj een hernia. Mede ook omdat andere zaken zoals lichaamsbouw, lichaamsgewicht en slaaphouding mede van belang zijn voor de keuze van een matras. Ik nodig u uit naar de homepagina van onze website te gaan. U gaat daar naar de MatrasHulp en vult de vragenlijst samen met uw moeder in. U krijgt dan na enkele dagen een passend advies van mij. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

Mevr. F. van Althuis

Mevr. F. van Althuis

Op vrijdag 04 september 2015 stelde Mevr. F. van Althuis de vraag:


Over de ClimaBestProtector en kuiltjes in de matras

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 04 september 2015


Geachte mevrouw Van Althuis, Kunt u uw vraag iets duidelijker stellen? U wilt iets vragen over de ClimaBest Protector en uw huidige matras maar ik weet niet wat. Graag hoor ik weer van u. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.