Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Proefslapen moet!

“5 weken geleden heb ik een boxspring combinatie gekocht van ruim €5.500. Ik kan maar niet wennen aan het matras. ’s Nachts doe ik geen oog meer dicht  en elke ochtend sta ik gebroken op. De winkelier en de fabrikant willen mijn situatie niet helpen oplossen. Blijkbaar geldt voor hen: gekocht is gekocht”.

 

Dit is geen verzonnen verhaal maar is de bittere realiteit van Ans van Seumeren uit Amstelveen. Helaas staat de ervaring van Ans niet op zichzelf. Het overkomt duizenden mensen per jaar. Want de kans om een geschikt matras te vinden is maar 25%!

 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Proefslapen moet! Een zekere keus bij het kopen van je nieuwe matras.

Verhoog je kansen: Proefslapen moet

De kans om een geschikt matras te vinden is maar 25 procent. De aankoop van een nieuwe matras heeft op 75 procent van de kopers een nauwelijks merkbaar, onbevredigd of zelfs desastreus effect Tot deze schrikbarende conclusie komt een team van de Universiteit van Leuven. In totaal nam het onderzoek naar slaapkwaliteit, dat door de afdeling Biostatistiek werd uitgevoerd in samenwerking met een team slaapspecialisten en orthopedisten ruim zes jaar in beslag. Door te gaan proefslapen op bij voorkeur een traagschuim matras verhoogt u de kans aanmerkelijk om het juiste matras aan te schaffen.

Proefliggen in de winkel is uit.

Zeg nou zelf. Je voelt je toch niet echt op je gemak op een matras met je kleren en schoenen aan in een openbare ruimte met vreemde mensen om je heen. Of ben jij die uitzondering die dan wel de juiste keuze maakt?

En na een bezoek aan een aantal slaapwinkels raak je vermoeid. Een vermoeid lichaam is al snel tevreden met een matras. Een verkeerde keuze is dan snel gemaakt.

Proefslapen thuis is in.

Wanneer je op een nieuw matras gaat slapen ondergaat jouw lichaam een zogenaamde houdingcorrectie.  Met name bepaalde spieren moeten  wennen aan de nieuwe slaapsituatie. Daardoor kan het wel een nacht of tien tot twaalf duren voordat  je kunt beoordelen of het uitverkoren matras de juiste is.

Wat je dus niet moet doen: 5 minuten proefliggen in een winkel.  

Wat je dus wel moet doen: mimimaal 2 weken thuis proefslapen.

Wordt niet zoals Ans. Dus altijd minimaal 2 weken proefslapen voordat je tot koop overgaat.

Proefslapen merken

Bij de volgende merken kun je voor proefslapen terecht.

Proefslapen is een must (video)

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Ingrid de Vries

Ingrid de Vries

Op zondag 28 augustus 2016 stelde Ingrid de Vries de vraag:


Wij hebben een boxspringbed met binnenvering. Nu vinden de topper die erop ligt te zacht veel klachten aan schouder, nek en bovenrug , toch willen we graag weer een topper maar dan 1 die harder aanvoelt wat adviseert u ons?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 28 augustus 2016


Geachte mevrouw De Vries, Rekening houdend met uw wensen zal een koudschuim matras topper een goede oplossing voor u zijn. Ik denk hierbij aan een HR 55 kwaliteit. Ik raad u wel aan deze topper te kopen bij een leverancier die gratis proefslaapperiode aanbiedt. De door mij voorgestelde oplossing is niet goedkoop en een miskoop kan met proefslapen worden voorkomen. Met vriendelijke groet, Peter Trompert WelkeMatras .

Corine Brinkhuis

Corine Brinkhuis

Op zaterdag 02 juli 2016 stelde Corine Brinkhuis de vraag:


Velda bed met topper gekocht. Met firm matrassen. Was voor mij te hard. Matras omgeruild voor medium. Doe nu helemaal geen oog dicht. Ben na een uur al wakker en lig alleen maar te draaien. Wat moet ik doen?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zaterdag 02 juli 2016


Geachte mevrouw Corine, Een schrale troost voor u is dat een situatie zoals door u omschreven veel voorkomt. Dat is meestal niet te wijten aan de kwaliteit van het matras of de boxspring maar door een mismatch van de klant met het aangeschafte product. Ik schreeuw het bij wijze van spreken dagelijks van de daken: proefslapen moet om te voorkomen wat u nu heeft meegemaakt. Het enige wat u kunt doen is uw matras en matras topper vervangen door een matras dat wel goed bij u past. Kies daarbij voor een merk of bedrijf dat u in staat stelt thuis gratis proef te slapen zonder aankoopverplichting. Voor een persoonlijk advies verwijs ik u naar de MatrasHulp. Deze vindt u op de homepagina van onze website. Binnen 2 werkdagen na ontvangst van de ingevulde vragenlijst ontvangt u mijn aanbeveling. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.