Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Zacht matras

Een zacht matras wordt door veel mensen verkozen boven een hard matras.  Een zacht matras wordt doorgaans als heel comfortabel ervaren.  Maar hier schuilt ook een groot gevaar. Een (te) zacht matras kan namelijk voor onvoldoende  ondersteuning van uw lichaam zorgen.  

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Zacht matras

Zachte matrassen zijn in het algemeen bedoeld voor mensen tot 80 kg.  Zachte matrassen kunnen weliswaar voor een correcte ondersteuning van het lichaam zorgen maar dat is volledig afhankelijk van de materiaalkeuze.  Doordat een zacht matras het lichaam meer omsluit zal een dergelijk matras warmer aanvoelen. Dus een ideale oplossing voor mensen die kouwelijk zijn aangelegd.

Gevaar voor onvoldoende lichaamsondersteuning

Op een zacht matras worden de heupen en de schouders doorgaans te weinig ondersteund. U komt op een dergelijk matras te diep te liggen waardoor u in een verkeerde houding ligt te slapen. De onderrug gaat “hangen” waardoor er veel spanning op de wervelkolom komt te staan en er spierpijn gaat ontstaan. Het resultaat is dat u stijf en met pijn in de onderrug uit bed komt.

Tevens ontstaat bij een zacht matras het risico dat er ongewenste drukpunten op uw lichaam worden uitgeoefend met als resultante tintelende armen en benen. Maar ongewenste drukpunten zorgen er ook voor dat u veel beweegt tijdens de slaap waardoor u een onrustige nacht beleefd.

Een (te) zacht matras ondersteunt het hele lichaam onvoldoende. Bij een zijligging moet de wervelkolom in een horizontale lijn liggen, terwijl bij een rugligging de wervelkolom in een S-vorm moet liggen. Naarmate de inzakking van de schouders en het bekken groter worden zal de natuurlijke vorm van de wervelkolom steeds verder worden verlaten.

Aanbeveling

Gezien het bovenstaande zal het u niet verbazen dat wij geen voorstander zijn van een (te) zacht matras. Wilt u toch over een zacht aanvoelend matras kunnen beschikken? Kies dan voor een matras met een hoge conformiteit. Onder conformiteit verstaan wij de mate waarin een matras zich aan de lichaamsvormen weet aan te passen. Een matras met een hoge conformiteit is doorgaans heel soepel en voelt daardoor zacht aan. In dit kader willen wij u wijzen op het traagschuim matras.

Wilt u weten of het door u geselecteerde matras daadwerkelijk voor u geschikt is, dan kunt u maar één ding doen. Gaan proefslapen.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+ enMediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Karin

Karin

Op maandag 18 september 2017 stelde Karin de vraag:


Ik heb last van mijn heupen en mijn vriend ook. Ik zou een zachter topdek of matras willen.. Hoe weet ik welke goed voor ons is?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 21 september 2017


Beste Karin, Jouw vraag is niet zo maar te beantwoorden. Daarvoor is veel meer informatie nodig over jouw matras en jouwzelf. Ik nodig je uit naar onze homepagina te gaan waar je de MatrasHulp aantreft. Na ontvangt van de ingevulde vragenlijst ontvang je een persoonlijk advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Mirjam Oostindie

Mirjam Oostindie

Op donderdag 15 juni 2017 stelde Mirjam Oostindie de vraag:


Welk matras past op mijn ergosleep boxspring?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 15 juni 2017


Geachte mevrouw Oostindie, Uw Ergosleep boxspring is op uw individuele situatie ingesteld. Uit dat oogpunt bezien is het lastig om zo maar een matras aan te wijzen die voor u voldoet. Ik raad u aan naar een Ergosleep verkooppunt te gaan om uw wensen en situatie te bespreken. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.