Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Matras merken

In Nederland en in België zijn toch zeker een 50-tal matras merken te vinden. Als  het er al niet meer zijn. Dat maakt de keuze voor u er niet gemakkelijker op. Voor welk merk moet u nu kiezen?  Met deze vraag wordt u gelukkig niet al te vaak in uw leven geconfronteerd. Maar toch zult u hem een aantal keren moeten beantwoorden. Wellicht vandaag al want u bent op zoek naar een betrouwbaar matras merk. Om u te helpen bij uw keuze hebben wij een aantal merken voor u op een rijtje gezet.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Matras merken : Wat voor u van belang is.

Matrassen zijn er in vele soorten. Deze opmerking is ook van toepassing op de matras merken. Het is daarom verstandig de onderliggende verschillen tussen de diverse matras merken met elkaar te vergelijken. Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste  matras merken die wij voor u hebben beschreven.

Matras Merken

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Mevr Ebli

Mevr Ebli

Op vrijdag 09 oktober 2015 stelde Mevr Ebli de vraag:


Ik heb een medium matras ( kant en klarenox spring incl matrassen) gekocht met koud schuimtopper bevinding: veel te hard

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 09 oktober 2015


Geachte mevrouw Ebli, Het is spijtig te moeten horen dat u een verkeerde aanschaf heeft gedaan. Wat ik u aanraad is in overleg te treden met de zaak waar u de boxspring heeft gekocht. Zij zijn de aangewezen partij om u verder te helpen. Om een miskoop te voorkomen is het van groot belang de geplande aankoop eerst 14 nachten vrijblijvend thuis uit te proberen zonder aankoopverplichting. Er zijn wel ondernemingen te vinden die deze service bieden. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .

Mevr Gulien

Mevr Gulien

Op maandag 02 maart 2015 stelde Mevr Gulien de vraag:


Geachte meneer Trompert, als een matras 26 cm hoog is (visco gel matras) heeft het dan zin als je een lattenbodem neemt die je op verschillende zones kan verstellen, met van die schuitjes zeg maar.Dat advies is mij gegeven.Helaas vind ik het matras toch te hard liggen met name bij de schouder zone. Ik ben een vrouw van 58 kilo en hb een reumatische aandoening aan de wervelkolom en bekken.Had ik toch een lattenbodem moeten hebben die per zone verstelbaar was? Met vriendelijke groet, mevrouw Gulien

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 02 maart 2015


Geachte mevrouw Gulien, Het matras en de bedbodem bepalen samen de conformiteit van het slaapsysteem. Een lattenbodem biedt in dit licht gezien de beste oplossing. De lattenbodem dient zachter te zijn bij de schouders en steviger in de middenzone. Daarnaast dienen de lathouders flexibel te zijn. De lattenbodem zal een maximale veerkracht over het gehele ligoppervlakte moeten verzorgen. Dit zijn wel de voorwaarden waaraan uw lattenbodem moet voldoen. Een hoog matras, zeker als dit matras 26 cm hoog is, zal de invloed van de lattenbodem doen verminderen. In het geval van een gel/traagschuim toplaag zal dit nog meer het geval zijn. Indien het lichaamsgewicht beneden de 120 kilo blijft, dan is het niet noodzakelijk de lattenbodem in het heupgedeelte te versterken in de door u geschetste situatie. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.