Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Matras merken

In Nederland en in België zijn toch zeker een 50-tal matras merken te vinden. Als  het er al niet meer zijn. Dat maakt de keuze voor u er niet gemakkelijker op. Voor welk merk moet u nu kiezen?  Met deze vraag wordt u gelukkig niet al te vaak in uw leven geconfronteerd. Maar toch zult u hem een aantal keren moeten beantwoorden. Wellicht vandaag al want u bent op zoek naar een betrouwbaar matras merk. Om u te helpen bij uw keuze hebben wij een aantal merken voor u op een rijtje gezet.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Matras merken : Wat voor u van belang is.

Matrassen zijn er in vele soorten. Deze opmerking is ook van toepassing op de matras merken. Het is daarom verstandig de onderliggende verschillen tussen de diverse matras merken met elkaar te vergelijken. Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste  matras merken die wij voor u hebben beschreven.

Matras Merken

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Mevr Gulien

Mevr Gulien

Op maandag 02 maart 2015 stelde Mevr Gulien de vraag:


Geachte meneer Trompert, als een matras 26 cm hoog is (visco gel matras) heeft het dan zin als je een lattenbodem neemt die je op verschillende zones kan verstellen, met van die schuitjes zeg maar.Dat advies is mij gegeven.Helaas vind ik het matras toch te hard liggen met name bij de schouder zone. Ik ben een vrouw van 58 kilo en hb een reumatische aandoening aan de wervelkolom en bekken.Had ik toch een lattenbodem moeten hebben die per zone verstelbaar was? Met vriendelijke groet, mevrouw Gulien

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 02 maart 2015


Geachte mevrouw Gulien, Het matras en de bedbodem bepalen samen de conformiteit van het slaapsysteem. Een lattenbodem biedt in dit licht gezien de beste oplossing. De lattenbodem dient zachter te zijn bij de schouders en steviger in de middenzone. Daarnaast dienen de lathouders flexibel te zijn. De lattenbodem zal een maximale veerkracht over het gehele ligoppervlakte moeten verzorgen. Dit zijn wel de voorwaarden waaraan uw lattenbodem moet voldoen. Een hoog matras, zeker als dit matras 26 cm hoog is, zal de invloed van de lattenbodem doen verminderen. In het geval van een gel/traagschuim toplaag zal dit nog meer het geval zijn. Indien het lichaamsgewicht beneden de 120 kilo blijft, dan is het niet noodzakelijk de lattenbodem in het heupgedeelte te versterken in de door u geschetste situatie. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

Harko

Harko

Op dinsdag 30 december 2014 stelde Harko de vraag:


Buikslaper

Theo Lentjes
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 31 december 2014


Geachte Harko, Het slapen op de buik zorgt voor een uitholling in de onderrug (hyperlordose). Hierdoor kan u wakker worden met een stekende pijn. Om dit te voorkomen biedt een harder matras de oplossing. Deze voorkomt dat er een uitholling plaats kan vinden. Een andere manier om dit te voorkomen is het plaatsen van een kussen onder de lage buikstreek en uw bekken. Omdat een buikslaper op zijn buik ligt heeft deze veelal baat bij een dunner kussen. Een dik kussen zorgt voor een onaangename houding van de nek. Ik hoop dat ik u met dit antwoord verder heb geholpen. Met vriendelijke groet, Peter Trompert Welke matras?.